Miskolci közlekedési információk

2023.08.22. 07:24

Mutatjuk, mire számíthatnak augusztus 22-én a miskolci utakon közlekedők!

Önnek mik a tapasztalatai a reggeli csúcsban?

Közlekedési információk 
Útlezárás
 Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.
A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.
A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.
A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.
Balesetről nincs információnk!
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Asztalos u. 7
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Csajkovszkij u. 106
Csokonai V. M. u. 80
Dráva u. 20
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Feszty Á. u. 4
Fonoda u.-Szinva u. sarok
Gyár u. 8
Honszerző u. (Vasút u.-nál)

Igazság u. 14
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Katowice u. 41
Kapitány u. 20
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer u. 56-58
Lauday u. 14
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Mogyoró u. eleje
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pázsit u. 20
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Tamási Á. u. 6
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 192
Testvériség u. 34
Üllő u. 23
Vasöntő u. 5
Zoltán u.-Győri kapu sarok
Zrínyi I. u.-Budai J. u. sarok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában