Eltérés

2023.08.20. 10:00

Jóval kevesebb ebet jelentettek be Miskolcon, mint amennyi lehet a városban

Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén 2023. július 1- és július 31. között az állatvédelmi törvény előírása alapján meghirdetett ebösszeírás eredményeként a nyilvántartásuba 5232 eb adatait regisztrálták.

Boon.hu

Kutyát sétáltatni csak pórázon lehet

Fotó: MW

A bejelentett ebek száma azonban jelentősen eltér az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által vezetett nyilvántartás adataitól, ezért az az ebtartó, aki esetleg még nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, 2023. szeptember 30-ig jogkövetkezmények nélkül benyújthatja az ebösszeíró adatlapot, tájékoztatott Miskolc város jegyzője.

Az adatlapot be lehet nyújtani postai úton Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti címre küldve, elektronikusan az [email protected] címre továbbítva, személyesen a központi ügyfélszolgálaton az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve, vagy E-önkormányzati portálon keresztül (KAÜ azonosítást követően) link használatával. Az E-önkormányzat Portál felületéről az Általános vagy egyéb igazgatási ügyek ügycsoportban, ebnyilvántartás ügytípus kiválasztásával a nyomtatvány elérhető az online kitöltés és beküldés lehetőségét biztosító iForm űrlap formátumban, valamint – akár ügyfélkapus bejelentkezés nélkül is, magánszemélyek részére – nyomtatható PDF formátumban.

Bírsággal sújtható

Az ebösszeíró adatlap - melyet ebenként kell kitölteni - beszerezhető Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Miskolc, Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálatán, illetve elektronikus formában az E-önkormányzati portálon, a fentiekben megjelölt elérési útvonalon.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás hivatali időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (hétfő, kedd, csütörtök 8.00-16.00; szerda: 8.00-17.30; péntek: 8.00-12.00), illetve a 46/512-700 telefonszámon kérhető.

Az adatszolgáltatást elmulasztó ebtulajdonos/ebtartó - az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján – 30.000,- Ft összegű pénzbírsággal sújtható - hívta fel a figyelmet dr. Ignácz Dávid jegyző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában