Nyári tipp

2023.07.22. 15:30

TOP5 szuper szabadtéri strand Borsodban - Fotókkal, szavazással!

Ha már nem bírod a hőséget, irány egy szuper tavi strand. Miskolctól nem messze több szabadtéri strand is megtalálható, nem túl borsos áron. Mutatunk ötöt!

Bónusné Nánási Regina

Fotó: Ádám János

Mályi

A Mályi tó partján, Miskolctól mindössze 10 percre, jól megközelíthető helyen található a Mályi Beach. Sárgahomokos part és lassan mélyülő víz várja a hűsölni vágyókat Mályiban. Kisgyerekes családok kedvelt pihenőhelye. Gyermekmedencével, röplabdapályával, valamint koktélbárral, színes programokkal, állandó rendezvényekkel várják az ide látogatókat. Minden pénteken élő zenés mulatság, szombaton pedig lemezlovas gondoskodik a jó hangulatról.

Nyitvatartás:
8:00-20:00-ig
Napernyő és napágy adott!

Belépők:
Felnőtt: 1.000.-/fő
nyugdíjas, gyerek.: 700.-/fő 

 

Szintén a Mályi tó partján találjuk a Mályi Plázs strandot, mely 2021 nyarán nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A tavon van egy úszóstég, melynek közepén - főleg gyerekek számára kialakított - medence található. Akik pedig aktív pihenésre vágynak, találnak itt: strandröplabda és strandfoci pályát, lehet tollasozni, pingpongozni, valamint SUP, túrakajak bérlésére is van lehetőség és heti kétszer tartanak jóga órákat. Látványsörfőzde és étterem változatos craft sörökkel és gourmet strandételekkel települt ki a Mályi tó partjára. A négyévszakos plázs télen élményparkként szaunaházakkal, iglukkal, korcsolyapályával és hütteszerű vendéglátással üzemel.

Nyitvatartás:
9:00 – 21:00, péntek és hétvégén 9:00 – 22:00 között.

 

Nyékládháza

Miskolctól mintegy 26 kilométerre, a Nyékládházi tó északi nyúlványában találjuk a Nyékládháza Plázs strandot. Vár itt vízipipa egzotikus sisha-kunyhókban, retro vízibiciklik delfinflottája, kajak triók, és SUP. A nagy tónál melegebb vízű, egy méteres dupla stégmedencét alakítottak ki a gyerekeknek - még nem jól úszóknak vagy szimplán csak nem úszóknak. Itt van Nyékládháza környékének első kutyabarát strandja. A strandterület melletti nyitott kapun túl óriási szabadidőparkkal, mindenféle sportpályával (strandröplabda, strandfoci, kosárlabda, pingpongasztalok, rekortán futópálya, szabad ég alatti konditerem), fedett piknikasztallal várják a kikapcsolódni vágyókat, ahová már nem csak kutyával lehet bemenni, de a futócipő, a bicikli vagy a roller mellett még akár lóval is. Minden hónap második vasárnapján pedig termelői vasárnapot tartanak.

Nyitvatartás
10:00 – 19:00, szombat és vasárnap 9:00 – 19:00 között.

Muhi

A RealXtreme Víziparadicsom Muhi mellett, Miskolctól mintegy 23 kilóméterre egy 40 hektáros területen fekszik. Karibi hangulat, beach bár, ingyenes strandszékek, homokos part, vízi játszótér, vízi ugrálóvár és vízi trambulin is várja az ide látogatókat. Akik az aktív kikapcsolódás hívei, azoknak búvárkodásra, jetski, fánk, wakeboard vizisí bérlésre is van lehetőség, röplabda- és futballpálya, gyerekeknek játszótér is megtalálható itt. Horgászni is lehet, mind a bojlis mind a finomszerelékes horgászat szerelmeseinek. Ezen kívül van egy külön 2 hektáros tó családi pecára kialakítva rengeteg telepített hallal, ahol lehetőség van bográcsozásra grillezésre, szaletlikkel, tűzrakókkal akár sátorozással egybekötve is.

Nyitvatartás
A nyári szezonban minden nap: 08:00-20:00
Büfé: 10:00-18:00

Belépőjegy:
Felnőtt: 1 000 Ft
10 éves korig 500 Ft
autó parkolás/nap/személygépkocsi: 500 Ft

Vadna

Miskolctól körülbelül 30 kilométerre fekszik egy csendes kis település, Vadna. A város határában található Vadna Parkban minden adott, amit a víz szerelmesei csak kívánhatnak. Akár pihenésre, akár aktív kikapcsolódásra vágyunk, gyerekkel, vagy kutyával, minden megtalálható. Aki a nyugalmat szereti, horgászhat, de számos vizes-szolgáltatás is igénybe vehető: jet-sky, wakeboard, fánkozás, búvárkodás. Külön partszakasz áll rendelkezésre a horgászoknak, fiataloknak, családoknak és a kutyásoknak. Két különböző strandszakaszt találunk: az egyik a gyerekekkel érkező családoknak, mely biztonságos és a mélyvíztől elzárt terület, itt egy családi stég várja a látogatókat, 30 és 70 cm vízmélységű élővizes gyermekmedencével. A másik egy beach jelleggel kialakított, ez elsősorban a bulizós fiataloknak nyújt ideális körülményeket, a parton beach-bár és hagyományos strandbüfé jellegű étterem is található. A szabadidőpark elkülönített részén lehetőség van arra, hogy négylábú barátaink is hűsöljenek.

Nyitvatartás
Hétfőtől péntekig 9-19 óra, szombat és vasárnap 9-20 óra között.

Strandbelépő
Felnőtt napijegy: 1.500 Ft/fő
Felnőtt délutáni jegy: 1.000 Ft/fő (kizárólag hétköznapokon 16 órától)
Gyermek napi jegy: 110 cm testmagasság alatt ingyenes, felette 14 éves korig 1.000 Ft/fő
Gyermek délutáni jegy: 800 Ft/fő (kizárólag hétköznapokon 16 órától)

Egyéb szolgáltatások
Napozóágy: 1.000 Ft + 500 Ft kaució/db/alkalom
Családi napozó: 3.000 Ft db/alkalom
Értékmegőrző: 500 Ft/alkalom
Parkolás: ingyenes

Melyik szabadtéri strand a kedvenced?

 

 

Egy kvíz a végére? Melyik borsodi strandon készült a fotó?

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában