Vakáció

2023.07.01. 11:30

TOP5 tipp: hová menjünk a gyerekekkel a nyári szünetben Miskolcon és környékén? (szavazással)

Elkezdődött a nyári szünet. Tíz hetet kell megterveznünk, színes programokat, maradandó élményeket szeretnénk a gyermekeinknek. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hová menjünk a gyerekekkel nyáron Miskolcon és környékén.

Bónusné Nánási Regina

Átadták az Avasi kilátó mellett a Horváth tető játszóteret és pihenőparkot Miskolcon.

Fotó: Vajda János

1. Népkert

A Népkert Miskolc belvárosának legnagyobb parkja. 56 921 m²-es területével a város harmadik legnagyobb parkja (Tapolca–Hejőliget és a Csanyik után).

A miskolci Népkert tuti program nálunk. Itt lehet bicajozni, szaladgálni, van két játszótér, kondipark, kosárlabda- és focipálya, gördeszkapark. Vigyünk magunkkal labdát, tollast, a füves területen piknikezhetünk.

A Népkert mellett található II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba is érdemes benézni, az első emeleten gyereksarokkal várják a kicsiket. Egy jó könyv pedig a parkban is jól jön két rohangálás között. Esőprogramnak is kiváló, ahogyan a Népkerttel szemben található Herman Ottó Múzeum, mely a gyerekek számára is érdekes kiállításokkal várja a családokat - és még egy kis kultúrát is becsempészünk a gyerek nyári szünetébe.

2. Horváth-tető

Ha nem akarjuk elhagyni Miskolcot, irány az Avas! Egy szuper napot tölthetünk el az Avas-hegy csúcsán, a Horváth-tetőn. Bár az Avas kilátó most nem látogatható a felújítási munkák miatt, a tavaly átadott játszótéren biztos jól fogják érezni magukat a gyerekek. Érdemes gyalogosan, a Szent István tér felől felmenni a dombra - addig is fárad a gyerek -, nagyon szép séta vezet fel a játszótérig. Vigyünk magunkkal plédet és nasit, így két csúszdázás közben piknikezhetünk is.

3. Csanyik

A Csanyik-völgy Miskolcnak a Lillafüred felé eső részén fekszik, népszerű kirándulóhely. Területe 105 801 m², ezzel Miskolc második legnagyobb egybefüggő zöldterülete a több, mint kétszer ekkora Tapolca-Hejőliget után.

Itt található a Vadaspark. De kiváló túraútvonalak közül is választhatunk. Tehetünk egy kisebb sétát a szívbarát tanösvényen, de elsétálhatunk a Kecskelyuk-barlanghoz, a Szeleta-barlanghoz, de egészen Felső-Garadnáig elbóklászhatunk. Gyerekkel óvatosan - még vissza is kell sétálni! 

 

4. Lillafüred kisvonattal

Lillafüred a legkedveltebb szabadidő- és kirándulóhelye Miskolcnak. A belvárostól 14 kilométerre található. Sok lehetőséget ad, itt egész nap leköthetjük a kicsiket - és a nagyobbakat is. Kisvonattal érdemes Miskolcról Lillafüredre menni. A nyári menetrendet itt találod.

Már maga a kisvonatozás szuper élmény lesz a gyerekeknek, de még a szülőknek is. Amikor megérkezünk a lillafüredi állomásra, több lehetőség közül választhatunk.

Irány a Zsófia-kilátó! A kilátóig az út egy nagyon kellemes séta, kisebbekkel is nyugodtan nekivághatunk. A látványért pedig nagyon megéri!

Lillafüreden vár a vízesés, gyönyörű virágosított parkkal, ahol piknikezhetünk, a játszótéren pedig jól lefáradnak a gyerekek.

Egy kellemes túra csupa vidámsággal a Hétmérföldes Meseút, mely a mesék világába repíti el a könnyű sétát bevállalókat. Kirándulás és szórakozás egyben. A mesés utazás a Medvetalp bisztrótól indul, itt kaphatunk kulcsot és térképet a ládikákhoz, majd a nagyparkolótól indul a túra és a Herman Ottó Emlékháznál ér véget.

Lillafüreden találunk egy szuper kalandparkot, ahol garantáltan egész nap ellesznek a kicsik és alaposan el is fáradnak majd. A Lillafüredi Sport- és Kalandpark az Erzsébet sétányon található.

Ha Lillafüreden járunk, érdemes kipróbálni a libegőt is, mely felvisz minket majdnem egészen az Év Turistaházának választott Fehérkőlápa Turistaházhoz, ahol megpihenhetünk és egy finom ebédet is elfogyaszthatunk.

5. Vadna Park

Miskolctól mintegy 30 kilométerre található egy csodálatos település: Vadna. Busszal vagy autóval körülbelül egy óra alatt ott vagyunk.

Vadna különlegessége, hogy itt található egy bor- és ökogazdaság, melynek szomszédságában áll az Év Fájának is benevezett vadnai CSAKAZÉRTIS Batul almafa, a kitartás jelképe. Elképesztő látvány, és maga a csoda, hogy a fa életben van és minden évben gyümölcsöt hoz.

Vadna másik nevezetessége a Levendula Virágoskert, mely most épp aktuális program, július 9-ig a levendulaszüret mellett a már hagyománnyá vált kézműves vásárral is várják az érdeklődőket.

Vadna település határában találod a Vadna Parkot: ez egy családi és beach jellegű strand, vízisportokkal, játszótérrel, fitness parkkal és gasztro részleggel várja a kikapcsolódásra vágyókat, horgászni is lehet.

Ti mivel töltitek a nyári szünetet?

Van jobb tipped a nyári szünetre? Írd meg nekünk a [email protected] email címre és összeállítunk egy újabb listát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában