Jó program volt

2023.07.16. 10:45

Épültek a homokvárak szombaton Mályiban (fotók) - frissítve!

„Családi homokvárépítő beach party"-t tartottak szombaton Mályiban, Mango Beach-en a tavalyi nagy sikeren felbuzdulva.

Fotó: Ádám János

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is megrendezték a „Családi homokvárépítő beach party-t” , szombaton, Mályiban, a Mango Beach-en. A versenyre 23 csapat nevezett be.

A strandok, tópartok szinte már kötelező kelléke a homokvár. Kicsik és nagyok előszeretettel tapicskolnak a hűs sárban, amelyből különböző építményeket készítenek a strandolók, aktívan töltve a napozást. Ezt ismerték fel a Mango Beach-en, a homokvárépítő verseny meghirdetésével.

Nagy Petra és Szalóczi Noel barátok, azért neveztek közösen a versenyre. „Egy vár és egy maci készül. Úgy akarjuk, hogy hasal a maci és nézi a várat. Egy műanyag kaput is hoztunk, amit beépítünk és ez lesz a vár bejárata – ismertette a terveket Noel.

Néhány lépéssel odébb újabb csapat építkezik a parton.

„Egy hosszú várat szeretnék építeni egy kis várárokkal, ketten dolgozunk itt is. Mi már csapatnevet is választottunk – újságolják – mi leszünk a Szupertesók” - mondják. A név Kovács Dórát és Kovács Lórántot takarja. A gyerekek szüleikkel fürdőhelyet kerestek és megtudták, hogy lesz itt egy homokvárépítő verseny és mivel kedvet kaptak hozzá, így a család itt telepedett le a parton.

A Második Homokvár építő Beach Party – n a csapatoknak kettő óra állt rendelkezésükre a kivitelezésre – ismertette Tóth Gábor, a Mályi Most Civil Egyesület alelnöke. Majd hozzátette, idén nem csak családok nevezését várták, hanem baráti társaságok is építkezhettek, őket külön kategóriában értékelte a három fős zsűri. Családi kategóriában idén is a legszebb, a legnagyobb és a legkreatívabb homokvárat építő csapatok értékes nyereményekben részesültek. Baráti társaság kategóriában pedig a legszuperebb homokvárat díjazták. A gyerekek mellett a felnőttek is nagy aktivitással és elszántsággal kezdtek neki a munkának.

Az alkotások a malyimost.hu weboldalon és a közösségi oldalukon is megtekinthetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában