Kánikula

2023.07.15. 20:59

Ma még a vízparton is elviselhetetlen volt a hőség

Ma kora délután az autó hőmérséklet mérője a külső hőmérsékletre 37 celsius fokot mutatott. Aki tehette, a víz partját vagy strandok hűsítő medencéit választotta. Mi is megnéztük mennyien vannak a szabad levegőn, a víz partján, a mályi Mango Beach-en.

Sokan választották a vízpartot a nagy melegben

Fotó: Ádám János

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve július 15-én szombat 0 órától július 19-én szerda éjfélig az ország egész területére harmadfokú, azaz a legmagasabb hőségriasztást adott ki. Ilyenkor 11 és 15 óra között kerülni kell a közvetlen napfényt és mindenképpen árnyékba kell húzódni.

Többeket a homokvár építő verseny csalogatott ki Mályiba, és voltak, akik a hasukat sütettették a tűző napon.

A Csibi család a Miskolctapolcai Strandra indult, de mégis Mályiban kötöttek ki. Nyáron nagyon szeretik Görögországot, de ha belföld, akkor a Nyéki-tó és a strand a favorit. Elmondásuk szerint próbálják védeni bőrüket a nap káros sugarai ellen, ezért többször is bekenik magukat különböző fényvédő készítményekkel.

Főczén Sándorné a kis unokájával érkezett a vízpartra, aki éppen Lehoczki Évi aerobik óráján tornázott ottjártunkkor. A nagyi elmondása szerint az unoka nagyon szereti a vizet, így ki sem lehet onnan csalogatni. „Én viszont nagyon aggódom érte, úgyhogy elég gyakran kenjük a kis testét, hogy meg ne égjen”- mondta. Ő maga nem nagyon merészkedik a vízbe, egészségügyi problémái miatt.

A gyakori fényvédőzésben és a bőséges folyadékfogyasztásban hisz Bodnárné Andrea is, aki családjával a panellakásból menekült a vízpartra, hiszen elmondása szerint zárt térben, a lakásban már elviselhetetlennek érezték a hőséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában