Miskolci siker

2023.07.04. 10:00

Miskolci étterem borlapját is díjazta a híres amerikai bormagazin, a Wine Spectator

Három budapesti és egy miskolci étterem borlapját is díjazta a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Forrás: Avalon Ristorante

Évtizedek óta minden esztendőben közzé teszi Restaurant Award listáját a Wine Spectator nevű amerikai bormagazin, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharas minősítést adományozva. Az elismeréshez számos kritériumnak kell megfelelniük az éttermeknek, amelyeket a Wine Spectator képviselői személyesen ellenőriznek látogatásuk során.

A kétpoharas minősítést kizárólag azok az éttermek kaphatják meg, melyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók legkiemelkedőbb termelőinek több évjáratra kiterjedő, széles borválasztékával. Fontos további kritérium az is, hogy ezek az éttermek képzési és oktatási lehetőségeket is biztosítanak a személyzet számára, hogy azok hatékony segítséget nyújtsanak a vendégeknek a megalapozott borválasztásban -  emlékeztet a miskolci Avalon Ristorante közleménye. Mint közölték, idén több mint 3500 étterem szerepel a Wine Spectator listáján több mint 75 országból világszerte, Magyarországon pedig négy éttermet is díjaztak.

Kétpoharas minősítést kapott a miskolci Avalon Ristorante, a fővárosból az Arany Kaviár Étterem és a Félix Kitchen and Bar, egypoharas minősítést pedig a Kollázs Brasserie & Bar.

Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a listára, a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is kétpoharas minősítéssel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában