Holdbéli táj

2023.07.11. 19:00

Fotók: Vírus módjára szaporodnak a bezárt üzletek a miskolci belvárosban

A miskolci belváros egyes részei nem festenek túl rózsás képet. Bezárt üzlethelyiségek sorával találkozhat az arra járó.

Szaniszló Bálint

Egyre csúfabb képet fest a miskolci belváros: bezárt üzletek, kiürült kirakatok

Fotó: Ádám János

A koronavírus-járvány, az energiaválság, az elszaladó infláció. Nagyjából ezek a legfontosabb tényezők, amik rontják a kiskereskedők, kisiparosok megélhetési esélyeit szerte az országban, de világszinten is. 

Nincs más megoldás 

A válságos időben a terméket, szolgáltatást vásárlók kedve és anyagi lehetőségeik is jelentősen visszaestek. Ezerszer meggondolják, mire adják ki a pénzüket. A takarékosság általános jelenséggé vált. Ez a helyzet okozza a kereskedők, szolgáltatók esélyeinek romlását, hiszen a csökkenő bevétel mellett a megnövekvő bérleti díjakat, rezsiköltségeket egyre nehezebb kigazdálkodni. Még ha a végsőkig is feszítik a húrt, akkor is eljön az az időszak, amikor kénytelenek felmondani az üzlethelyiségre szóló bérleti szerződést és kisebb helyiségbe visszavonulni, vagy megszüntetni a vállalkozást. Nem marad más mögöttük, mint lakat a bezárt üzleten, kiürült kirakatok, bedeszkázott ablakok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában