Jubileum

2023.06.14. 15:30

Ötvenedik szülinapját ünnepelte a nyékládházi óvoda (fotók, videók)

Jubileumi gálaműsort tartottak a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és Bölcsődében.

A Pillangó csoport műsora

Fotó: FKCs

Immár fél évszázada lesz, hogy 1973-ban a Mezőpanel által gyártott elemekből felépült Nyékládházán, a Mátyás király úton a „központi óvoda” épülete, és az addig is működő óvodákat egy vezetés alá vonták Baranyi Gyuláné vezető óvónő irányításával.

Ez idő alatt az óvoda jelentősen átalakult, megújult küllemében is, és más arculatot öltött, mint ahogy 1973-ban megnyitotta kapuit a 2 csoportos intézmény 50 fővel. 2011-ben bővítették, felújították az épületet, ekkortól viseli az óvoda a település szülötte, Dargay Attila nevét. A rajzfilmrendező és képregényrajzoló özvegye, Henrik Irén is megtisztelte jelenlétével a gálaműsort.

– Az intézményben 2016-tól megvalósul a tehetséggondozás is, vizuális alkotások és táncelőadások színesítik a regionális rendezvénnyé váló mesefesztivált is – utalt a nevelési program sokszínűségére Gálné Vasvenszki Judit óvodavezető.

2019 szeptemberében a város és kisgyermeknevelése bölcsődei feladatvállalással bővült.

 

1993-tól alapítvány működik az intézményben, melynek célkitűzései között szerepel a gyermekek úszásoktatásának, valamint közösséget kovácsoló, értéket átadó, óvodai rendezvények megvalósítása.

A kezdetektől napjainkig az óvodai nevelést meghatározza a hagyományok tisztelete és a városi rendezvényeken való aktív részvétel, az anyanyelvi nevelés, körjátékok, népmesék, népdalok ismerete.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

– Folyamatosan szépül az óvoda, változik az épület külleme, egy valami azonban nem változik a kezdetek óta: a dolgozók elhivatottsága, a gyermekekbe vetett megingathatatlan hite, ami mindenkor a nyékládházi felnövekvő generációk sikereinek az alapjait jelentette. Az elődök által kijelölt utat követik a mai óvodapedagógusok, figyelmet fordítva arra, hogy tudásukat fejlesztve nyitottak maradjanak az újdonságokra is. Hála és köszönet minden dolgozó munkájáért – hangsúlyozta Tóth Balázs polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában