boon.hu PODCAST

2023.06.01. 20:00

Majd fél évszázad a miskolci zenei életben

A Reflex zenekar első megalakulása óta más majd fél évszázad telt el.

Bárdos István podcastunkban mesélt először arról, hogy dolgozik egy ilyen könyvön

Fotó: Horváth Imre

Miskolcon az elmúlt évtizedekben sok jó zenekar alakult és élt meg hosszabb-rövidebb ideig a színpadon. Közülük talán országosan a legnagyobb ismertséget az Edda tudhatta és tudhatja magáénak. Az Eddával egy időben indult és a második számú legnagyobb rajongóbázissal rendelkezett a hetvenes évek végén a Reflex zenekar. Bár ők is a küszöbén voltak a nagy áttörésnek, hogy az egész ország megismerhesse a nevüket, végül ehelyett feloszlott a zenekar. Hogy aztán a kilencvenes évek végén újra alakulva mégis megéljenek mindent, amit szerettek volna végig turnézva az egész országot.

Arról, hogy miként alakult a zenekar élete, és miért alakultak így a dolgaik, arról Bárdos Istvánnal beszélgetett A zene az kell című podcastben Horváth Imre szerkesztő-műsorvezető.

De természetesen szóba került a tavaly megjelent könyv is, amely a zenekar történetét dolgozza fel, igazi korlenyomatként. Ahogy arról is szó esett, hogy készül egy újabb könyv, amely további húsz miskolci zenekart fog bemutatni.

Hallgassa meg adásunkat!

Még több podcast a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában