Segítettek

2023.05.03. 15:23

Több mint 10 millió forint gyűlt össze, hogy meggyógyulhasson a tiszaújvárosi Krisztián (fotókkal, videóval)

Szerdán Tiszaújvárosban adták azt a 10 millió 537 ezer 25 forintot, melyet 100 nap alatt, 594 utalással, 38 sportszer licitálásával és több mint 1000 futó regisztrációjával gyűjtött a Supersum Alapítvány és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen, ifj. Baka Krisztián gyógyulásáért.

PN

A Supersum Alapítvány jótékonysági futást szervezett április végén, ahol 2023 métert kellett megtenni a nevezőknek futva vagy sétálva. Ezzel párhuzamosan pedig a tűzoltók is szerveztek egy sportmez gyűjtés-árverezési akciót, de egyéb módon is lehetett segíteni a családnak. Az alapítvány elnöke Bernasconi-Bús Katalin elmondta, hogy az összeget a kisfiú terápiájára, kezelésére, fejlesztésére használják majd, valamint a 17 oldalas orvosi szakvélemény lefordíttatására, és ezt követheti majd egy esetleges külföldi helyszín felkutatása, ahol a legmegfelelőbb kezelést kaphatja Krisztián.

Dojcsák Dávid tűzoltó százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerkesztőségünknek elmondta, hogy országos felhívást tettek közzé, és több szervezeti egységtől is érkeztek felajánlások. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az előző évben is volt hasonló megmozdulásuk, de a mostani eredménye azt is túlszárnyalta.

Ahogy arról már korábban többször is írtunk, egy tiszaújvárosi tűzoltó két és fél éves kisfia, Krisztián egészségesen jött a világra, azonban nyolc hónapos korában agyhártyagyulladással kórházba került, majd kómába esett. Mire legyőzte a fertőzést és magához tért, elveszítette a látását, a hallását, a mozgása pedig súlyosan sérült. Egy speciális orvosi kezelés, valamint a folyamatos kezelések költségeinek biztosítása, a család terheinek enyhítése volt az adománygyűjtés célja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában