Jótékonyság

2023.04.23. 10:39

Sokan futottak Tiszaújvárosban Krisztiánért

A Supersum Alapítvány harmadik alkalommal szervezett jótékonysági futást szombaton Tiszaújvárosban, ezúttal a kis Baka Krisztián gyógyulásáért.

PGY

Krisztián nyolc hónapos koráig teljesen egészséges volt

Fotó: olvasó

A táv 2023 méter volt, amelyet futva, sétálva, babakocsival is teljesíthetett bárki. Ahogy portálunk többször írt róla, egy tiszaújvárosi tűzoltó két és fél éves kisfia, Krisztián egészségesen jött a világra, azonban nyolc hónapos korában agyhártyagyulladással kórházba került, majd kómába esett. Mire legyőzte a fertőzést és magához tért, elveszítette a látását, a hallását, a mozgása pedig súlyosan sérült. Egy speciális orvosi kezelés, valamint a folyamatos kezelések költségeinek biztosítása, a család terheinek enyhítése az adománygyűjtés célja. 

Nagyon jól sikerült, a remek időjárás is segítette az akciót, a karszalagok számából tudjuk, hogy több mint ezren részt vettek az eseményen – mondta el Bernasconi-Bús Katalin, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A párhuzamosan futó, a tűzoltó kollégák által szervezett sportmez gyűjtés-árverezési akció még tart, így az adomány nagyságrendjéről hétfőn tudunk tájékoztatást adni – tette hozzá az elnök. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában