Könyvtári majális Miskolcon

2023.05.13. 14:12

Színes programokkal a tehetség jegyében a könyvtár rendezvényén

Gyermek programok, ismertterjesztő előadás, kutyásbemutató, könyvcsere és még megannyi program várta az érdeklődőket Miskolcon.

UA

Ádám János

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár szombaton rendezte meg a könyvtári majálist a Görgey utcai központi épület előtti téren. A programok idén a tehetség jegyében zajlottak. Ezek sorát egy óvodás, Horváth Szelina produkciója nyitotta meg, aki A bátor nyulacska történetét mesélte el. 

A Miskolci Csodamalom Bábszínház jóvoltából A három kismalac című bábelőadását tekinthették meg a délelőtt folyamán az érdeklődők.
A szervezők versengésre invitálták a játékos kedvű olvasókat, és ismeretterjesztő programmal is várták az érdeklődőket: dr. Berényi László egyetemi oktató az energiaforrásokról beszélt játékos elemekkel tarkított előadásában. Több iskola diákja is előadással szórakoztatta az egybegyűlteket, és idén először volt kutyás bemutató is, melyen a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület elnöke, Farkas Péter, valamint a törökországi földrengés mentésében résztvevő kutyák is bemutatkoznak. A szabadtéri „könyvtársas” fesztiválnak már nagy hagyományai vannak, így idén is sok család vett részt rajta. 

Kovács Fruzsina a családjával érkezett. Portálunknak elárulta, hogy olvasta a programokat, és úgy gondolta, hogy remek kikapcsolódás lesz a gyerekeinek. „Lassan vége az iskolának, látom a kicsiken, hogy már nagyon várják a szünidőt, így most kikapcsolódunk, hogy még ezt a néhány hetet kibírják” – mondta a boon.hu-nak. Hozzátette: nagyon örül, ha gyermekcentrikus programok vannak a városban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában