Bornapok

2023.05.13. 12:00

Kóstoljon finom borokat a 950 éves Tokajban!

A Kossuth tér lesz a központi helyszíne a június 2-án, 3-án és 4-én megrendezendő, nyárindító Tokaji Bornapoknak.

A Tokaji Bornapok központi helyszíne a Kossuth tér lesz, ahol a nagyszínpadot is felállítják. Itt lesz a Polgármesterek borának átadó ünnepsége (június 3-án 14 órától), ezt követően lesz az eredményhirdetése annak a rajz- és fotópályázatnak, amelyet általános és középiskolás tanulók készítettek a 950 éves Tokaj tiszteletére. Ami pedig a zenét illeti, alapvetően a jazz műfajban lesznek koncertek a három nap alatt. Mások mellett koncertezik a Polip Band, a Star Deluxe, a Melounge, a Pop Secret Band, a Mentha Project. Fellépnek nyíregyházi színészek is (Nagyidai Gergő, Munkácsi Anita, Kosik Anita, Rák Zoltán) Ma éjjel önről álmodtam megint… című szórakoztató műsorukkal.

 


A főtér utcáin „gasztrosétány” lesz – árusokkal, kézművesekkel –, ahol kiváló borokkal is várják majd az érdeklődőket, akik a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatnak – („stílszerűen”) 950 logóval ellátott - fesztiválpoharat.A három nap alatt az egész városban lesznek kisebb és nagyobb színes programok, amelyek a városnéző sétavonattal könnyen elérhetők a közönség számára.

 


A Bornapokhoz idén is számos partner csatlakozott az összefogás keretében. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát. A borkóstolók és a vezetett pince-, illetve dűlőtúrák mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezetekben is részesülhetnek a fesztiválozók. Nagy erőkkel, változatos programokkal készül az Antalóczy Pince, a Baz Beer Tokaj, a LaBor Kvartély, a 40 éves Hímesudvar, az Óvárborozó, a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pince, a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház, a Prés Borbár, és további helyszínek.

Fotó: ERDOS JOZSEF

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában