Na végre!

2023.05.04. 19:00

Pünkösdkor nyitnak ki a miskolci strandfürdők

Majdnem nyolc hónapos kényszerű szünet után végre újra lehet szabadtéren stradolni Miskolcon.

Szaniszló Bálint

Ez lesz Selyemréten

Fotó: Ádám János

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága csütörtöki ülésén megtárgyalta és jóváhagyta a Selyemréti és a Miskolctapolcai strandfürdő nyári szezonban történő üzemeltetését. Tavaly októberben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát kemény döntések meghozatalára kényszerítették az energiaválság okozta magas gáz- és villamos energia árak, valamint a folyamatosan növekvő infláció. Akkor emiatt kellett bezárni a fürdőket.  

A városi önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. között – a nyitás érdekében – az elmúlt hónapokban folyamatosak voltak az egyeztetések, melyek eredményeként 2023. május 27-én megnyitja kapuit a Selyemréti Strandfürdő, és a Miskolctapolcai Strandfürdő is a pünkösdi hétvégétől várja a fürdőzni vágyó vendégeket.  

Arról továbbra sincs szó, hogy megnyitná a kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő és arról sem, hogy újra látogatható lenne a Diósgyőri Fedettuszoda. Az Ellipsum tavaly október eleje óta van zárva azzal az indokkal, hogy a  kivitelező garanciális javításokat végez, valamennyi medence burkolatát újra cseréli. A diósgyőri uszodával kapcsolatban kompromisszumra kényszerült az önkormányzat, csak abban az esetben kapott támogatást a Kemény Dénes uszoda üzemeltetésére, ha a másikat bezárja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában