Nem semmi!

2023.04.12. 11:00

Egy hegyaljai borászat a világ ötven legjobbja között

Hat kontinens több ezer borászata közül egy tokaj-hegyaljai is helyet kapott a 2023-as előkelő listán.

BOON

Forrás: Royal Tokaji Borászati Zrt.

Idén tizenharmadik alkalommal állította össze a Drinks International a The World’s Most Admired Wine Brands listát, amin a világ legelismertebb bormárkáit veszi számba. A borszakmai platformként működő magazin a Master of Wine akadémiák, sommelier-k, kereskedők, újságírók és egyéb szakemberek véleménye alapján állítja össze a TOP 50 pincészetet számláló listáját. A 2023-as listára pedig ismét felkerült a Royal Tokaji, egyedüliként képviselve Magyarországot. 

A lista első helyére az olasz Antinori került, a második helyezet a 2020-as győztes argentin Catena Zapata, míg a harmadik helyen a listán régóta szereplő, így a szakportál által veteránként aposztrofált ausztrál székhelyű Penfolds végzett. A listán 32 európai borászat kapott helyet, tíz fölött vannak a francia nyolc a spanyol, hét az olasz pincészet. 

Forrás: Drinksint.com

A Drinks International szerkesztője, Shay Waterworth a következőket nyilatkozta: „A világ legcsodáltabb bormárkái egy elitklub, amelynek tagjai kétségtelenül az iparág legelismertebb márkái”.

A Royal Tokaji a közösségi oldalán jelentette be a fantasztikus eredményt, melynek kapcsán a következőket írták: "hatalmas megtiszteltetés, hogy a Royal Tokaji újra felkerült, és az 50. helyet foglalja el a Drinks International Magazin által összeállított "The World's Most Admired Wine Brands" listáján. Külön öröm számunkra, hogy Magyarországot újra sikerült feltennünk a nemzetközi borvilág térképére, hiszen a magyarországi bortermelők borvidéki hovatartozástól függetlenül ezért küzdenek már hosszú évek óta, hogy a magyar bor újra elfoglalhassa méltán megérdemelt helyét a nemzetközi piacon."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában