Eredményt hirdetnek

2023.04.14. 15:30

Rendhagyó költészet napját tartanak Nyékládházán

"A velünk élő Petőfi - előadó- és alkotóművészeti versenyek Nyékládházán" pályázat díjait is kiosztják a hétfői rendezvényen.

A Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár épülete

Fotó: MW

Rendhagyó módon emlékeznek meg az idén a költészet napjáról Nyékládházán, a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban, tájékoztatta portálunkat előzetesen Spitzmüller Zita igazgató. Az intézmény a Petőfi 200 emlékév kapcsán "A velünk élő Petőfi - előadó- és alkotóművészeti versenyek Nyékládházán" címmel pályázatot hirdetett irodalmi, zenei és rajz, vizuális műfajokban különböző kategóriákban 2022. decemberében. Az emlékév alkalmából a pályázatnak és az alkotóknak szentelik a programot. Az eredményhirdetés  április 17-én, hétfőn délután 5 órakor lesz a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében. A beérkezett munkákat március végén szakmai zsűri – Eperjesi Erika színész, operaénekes, a zsűri elnöke; Homonna György festőművész, rajztanár és dr. Lénárt Attila irodalomtanár, diákszínpad-vezető – értékelte. Ennek eredményeként a munkák között 24 arany, 19 ezüst és 24 bronz fokozat született. A költészet napja alkalmából rendezett műsorban a legjobbnak ítélt irodalmi alkotások hangoznak el, koncertet ad a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar, illetve megnyitják a legszebb rajzok, festményekből álló kiállítást is.
A versenyre egyébként 85 pályázó 103 pályaműve érkezett február 28-ig. A zenei kategória egyéni és csoportos nevezőinek pályamunkáit televíziófelvételen rögzítették, az irodalmi verseny alkotásai digitálisan, a rajz, vizuális verseny képei, festményei pedig eredeti formátumban érkeztek be hozzájuk. A zenei munkák a májusi gálán csendülnek majd fel egy irodalmi műsorral egybekötve.
A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában