Jótékonysági koncert

2023.04.23. 10:33

Pénzt gyűjt azoknak, akiktől a vakvezető kutyáját kapta (fotókkal)

Különleges jótékonysági koncerten tartottak pénteken Budapesten a Nádor teremben. A telt házas előadáson a zene mellett a vakvezető kutyák kerültek középpontba, hiszen a szervezők a bevétellel a miskolci székhelyű Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát támogatták.

Koncert kutyussal

Fotó: baráthegyi

A zongoraest szervezője és egyben előadója Kövecs Ágnes zongoraművész és Kardon Annamari volt. Annamari közvetlen közelről érintett abban, hogy minél több támogatást kapjon a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, hiszen itt képezték hű társát, Szikrát. A vakvezető kutyák képzését adományokból és adó 1 százalék felajánlásokból teremti elő az alapítvány, ezért nagyon hálásak a két elkötelezett művésznek. A 330 ezer forint adományt a képzésre fogják fordítani. Minden támogatásnak örülnek, mert a teljes életen át tartó gondoskodás egy kutya esetében több, mint 5 millió forintba kerül.

„Elképesztő kedves és hálás közönségünk volt, öröm volt nekik játszani. Amikor Ági és én megálmodtuk ezt a koncertet, nem sejtettük, hogy ilyen jól fogjuk érezni magunkat. A több hónapnyi szervezésnek, tervezésnek, beharangozásnak köszönhetően rengeteg kedves, nyitott ember gyűlt össze a Nádor teremben, barátok, rokonok, ismerősök, ismeretlenek. Természetesen több négylábú segítő és leendő segítő is tiszteletét tette, akikre külön büszke vagyok, hiszen csodásan viselkedtek, velünk voltak a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai és önkéntesei is. A hangverseny végén a taps nemcsak a zongorázásnak, Áginak és nekem szólt, hanem a kiképzőknek, a kölyöknevelőknek, a gazdiknak, a kutyusoknak és természetesen a támogatóknak, az egész baráthegyis csapat munkájának, munkájáért” – mondta Kardon Annamari.

Fotó: Látrányi Orsolya

Annamari elmondta, hogy Szikrával mindig szívesen lépnek együtt színpadra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában