MagyaRock filmen

2023.04.14. 20:30

Film készült Radics Béláról, a megátkozott gitárosról. Rá emlékeznek...

Magyar rockzenei tematikus vetítéssorozat és közönségtalálkozó lesz április 27 és május 3. között Miskolcon a Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermekben.

Jelenelt a Radics Béláról szóló filmből

Forrás: CineMis

Május 4-én jelenik meg a Radics Béla, a megátkozott gitáros című dokumentumelemekkel is átszőtt új magyar zenés játékfilm. A filmet a forgalmazó cég a mozikkal közösen szeretné rendhagyó módon felvezetni, ezért az országban 7 helyszínen - köztünk Miskolcon, a CINE-MIS Nonprofit Kft. az általa üzemeltetett Művészetek Háza Uránia Art Moziteremben április 27 - május 3. között - megrendezi a MagyaRock filmen magyar rockzenei tematikus vetítéssorozatot, amelyben olyan klasszikus magyar filmeket vetítenek, amelyekben a magyar rockzene kiemelt szerepet játszott.
A Radics Béla, a megátkozott gitáros a hazai rock nagy évtizedét idézi a jelenbe, a ma oly divatos életrajzi filmek eszközeivel.

Jelenet a filmből

 Újra megrendezett élő koncertek, újra alakított zenekarok, a kultikus hősre mindenben emlékeztető színész, redigitalizált archív anyagok és a régi társak visszaemlékezései. Nagy Feró, Révész Sándor, Vörös István, Hrutka Róbert és sokan mások nyilatkoznak az egykori gitár fenoménről. Arról, hogy a zene a mai hangzásvilágnak megfelelően szólaljon meg, Alapi István, az Edda szólógitárosa gondoskodott. Május 2-án, a vetítés után közönségtalálkozót tartanak, amelyen jelen lesznek a film alkotói, illetve Alapi István - az EDDA szólógitárosa -, aki rövid bemutatót tart Radics Béla eredeti gitárján játszva.

A program

2023.04.27. 17:30 Uránia Art Moziterem
Heavy medal
fekete-fehér magyar dokumentumfilm, 46 perc, 1983
Rendező: Koltay Gábor
Szereplők: Kékesi „Bajnok” László, Mareczky István, Schuster Lóránt, Tunyogi Péter, Zeffer
András
Zenekar: P. Mobil

Kölyköd voltam
fekete-fehér magyar dokumentumfilm, 67 perc, 1983
Rendező: Almási Tamás
Szereplők: Pataki Attila, Slamovits István, Csapó György, Zselencz László
Zenekar: Edda Művek

Radics Béla, a gitárkirály Fotó: olvasó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában