Jegyzet

2023.04.03. 10:05

Empátia

Nagy-Hankó Krisztina

Nagy-Hankó Krisztina

Az orvosi ügyelet új rendszerben működik április elsejétől, és új helyen is. Volt alkalmam megfigyelni a hétvégi forgalmat többször is, amíg az Avason volt az ügyelet, lévén a szomszédomban van az egészségügyi központ. Autók jöttek-mentek, parkoltak (tilosban) az utcánkban. Idősek, gyerekek, felnőttek. Rend­őrautókat is gyakorta láttam érkezni. Mindez nem fog hiányozni. Azt gondolom, a legjobb helyre került most az ügyelet és a legjobb kezekbe a mentők irányításával. A vármegyei kórházban közel a segítség, helyben van, ha sürgős beavatkozás kell.

Ügyeletre akkor megy az ember, ha nagyon rosszul van. Van jó és rossz saját tapasztalat is bőven egy idős beteg családtag révén, még a múltból. Az orvosi ügyelet mindennapos „vendég” volt az otthonunkban. Csakúgy, ahogyan a mi napjaink sem egyformák, így egy munkában megfáradt ügyeletes orvosnak sem az. Ezért fontos a kölcsönös tisztelet és megértés orvos és beteg között. Ami csak rajtunk múlik, mi hozhatjuk létre. Semmilyen új rendszer nem tudja megoldani, pótolni. Szakmailag igen. Emberileg nem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában