Kötbér

2023.04.07. 11:30

A miskolci DK üdvözölte a kormány döntését

A márciusban életbe lépett új kormányrendeletnek köszönhetően a város több száz millió forintot takarított meg - erről beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Mokrai Mihály.

UA

Dr. Mokrai Mihály sajtótájékoztatón beszélt a kedvező döntésről

Fotó: ÉM

A kormány módosította korábbi rendeletét márciusban, így nem kell fizetnie Miskolc városnak 245 millió forint kötbért – jelentette be csütörtök délután Mokrai Mihály, a Demokratikus Koalíció miskolci önkormányzati képviselője. Hozzátette: Korábban januárban ő tartott először sajtótájékoztatót arról, hogy a városnak, az akkori szerződése szerint, amelyet az MVM Next-el kötött, a fel nem használt gáz után kötbért kell fizetnie.

„Januárban ezek után sorra jelentkeztek be a városok, ahol ez problémát okozott, hiszen nem volt annyira hideg a tél és többen takarékoskodtak” – mutatott rá.

Azt is elmondta, hogy ennek következményeként jelentős mennyiségű gáz került megtakarításra.

„Az új jogszabály értelmében, akinek takarékoskodás miatt kellene kötbért fizetnie, annak elengedik annak megfizetését” – mondta.

A képviselő szerint azért volt fontos ez a lépés, mert a szolgáltató nem lett volna köteles elengedni a kötbért, mert azt a korábban megkötött szerződést tartalmazta, de a kormány intézkedése miatt lehetőség nyílt arra, hogy a Miskolci Hőszolgáltató Kft.-nek elengedjék a több száz millió forintos kötbérét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában