Elismerés

2023.03.09. 18:18

Farkas Péter és Zsozsó csapata hat embert mentett ki a törökországi földrengés után a romok alól

Az utolsó miskolci kutyás mentőt is emlékplakettel ismerte el Veres Pál.

PN

Farkas Péter, a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület elnöke és kutyája Zsozsó.

Fotó: Bujdos Tibor

Korábban már fogadta Veres Pál két szervezetből a törökországi mentésben résztvevő miskolciakat. Akkor kimaradt Farkas Péter, a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület elnöke és kutyája, Zsozsó, őket csütörtök délután várták a városházán.

Veres Pál, Miskolc polgármestere és Farkas Péter, a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület elnöke és kutyája, Zsozsó.
Veres Pál, Miskolc polgármestere és Farkas Péter, a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület elnöke és kutyája, Zsozsó.
Fotós: Bujdos Tibor

Veres Pál megköszönte a munkájukat és arra kért mindenkit, támogassa őket, hogy a jövőben is életeket menthessenek. Mint elhangzott, Farkas Péter és Zsozsó csapata hat élő embert mentett ki a törökországi földrengés után a romok alól Antaya és környékén, illetve számos holttestet is megtaláltak. A polgármester szerint ilyen láthatatlan hősökre van szüksége Miskolcnak, megköszönte azt a munkát, amit végeztek átnyújtva az emlékplakettet.

Farkas Péter elmondta, Zsozsó hét éves keverék kislány, eredetileg mentett kutyaként került hozzá és nem volt tervben, hogy keresőkutya lesz, azonban kiderült, hogy jó érzéke van hozzá, így beletanult a mentésbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában