Ötven év

2023.03.27. 17:31

Mutatjuk: Ezek a miskolci zenekarok lépnek fel a Diósgyőri Rockfesztiválon

Június 10-én koradélutántól másnap hajnalig szól a rockzene a Lovagi Tornák Terén és környékén legendás bandákkal és helyi előadókkal.

Szaniszló Bálint

Török Ádám a Mini Art-űr zenekarral együtt lép fel

Fotó: Havran Zoltán

Fél évszázaddal ezelőtt rendezték meg a mai napig legendás Diósgyőri Rockfesztivált Miskolcon a DVTK akkori stadionjában. Az egynapos rendezvény délelőtt kezdődött és az akkori magyar könnyűzenei élet seregszemléje volt. 1973. június 10-én – hivatalosan – 20 ezer ember vett részt a koncertfolyamon. 

Az idei jubileumi emlékév fő mozzanata szintén június 10-én lesz a Diósgyőri vár mellett a Lovagi Tornák Terén, illetve az előtte lévő vásártéren és egy, a kisszínpadnak helyet adó elkerített füves területen.

Legendák a nagyszínpadon 

Mint a Boon.hu részletesen taglalta, a rockfesztivál nagyszínpadán 15.30-kor az Ivan and the Parazol, 17.00-kor a Godfater – Tátrai Tibor zenekara lép fel. Őket követi 18.45-től a Péterfy Bori Love Band. A fesztiválok csúcspontja a Tunyogi Bernadettel együtt fellépő P. Mobil lesz. Mint ismert, az idén ötven éves P. Mobil fél évszázaddal ezelőtt az akkori Diósgyőri Rockfesztiválon lépett fel először P. Mobil néven. A nagyszínpad programját 23.00-kor a Zenevonat produkció zárja Karácsony Jánossal és Solti Jánossal.  

Helyi hang a kisszínpadon 

A nagyszínpad átszerelési szüneteiben miskolci, vagy a városhoz kötődő zenei formációk lépnek fel. A zenei folyam a kisszínpadon már kora délután elindul: 13.30-tól a Miskolci Illés EmlékZenekar játszik, 14.30-tól pedig a Mini Art-űr lép fel a legendás Török Ádámmal és a Bíborszélből ismert  Horváth Balázzsal. A nagyszínpad átszerelési szüneteiben a következő produkciók láthatók és hallhatók a kisszínpadon: Atomic, Ritmiklift, Zsaya, TomLumen. A kisszínpad és a fesztivál programját 0.30-tól hajnali 2 óráig a Bohemian Betyars zárja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában