Miskolc

2023.03.06. 08:03

Rockfesztivál lesz júniusban

„A Rock 50 legendája” című rendezvényt júniusban tartják.

Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Gansstock

Ötven esztendővel ezelőtt 1973 június 10-én 20 ezer néző elött a diósgyőri stadionban rendezték meg nem csak Magyarország, hanem Közép-Kelet Európa első rock fesztiválját. Ezzel Miskolc, mint a „magyar woodstock” örökre beírta nevét a rocktörténelembe. Olyan, már korukban ikonikussá vált zenekarok léptek fel, mint a Syrius, KITT egylet néven az Illés zenekar, Tolcsvay és a trió, és Koncz Zsuzsa , a Bergendy együttes Demjén Ferenccel, a Generál együttes a Mikrolied vokállal, a P-mobil zenekar , a Mini Török Ádámmal és még több neves előadó.

A városi egyik kiemelt eseménye lesz idén az ötvenéves fesztiválról való megemlékezés, „ A rock 50 legendája” melynek programja: június 9-én országos rocktörténeti kiállítás nyílik a Városháza aulájában, valamint fesztiváltörténeti nemzetközi konferencia - hazai és határon túli korai rock fesztiválok történetéről a Városháza dísztermében. Egy nappal később, június 10-én - pontosan akkor mint ötven évvel ezelőtt - újra szól a rock egy egész napos emlékfesztiválon Diósgyőrben, a Lovagi Tornák Terén a Miskolci Kulturális Központ szervezésében. Kiváló kortárs zenekarok mellett fellép az ötven évvel ezelőtti fesztivál több résztvevője: a P-mobil zenekar, Török Ádám és a Mini Artűr.  Zenei házigazda a Bohemian Betyárs, akik éjszakai koncerttel zárják a fesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában