Környezetvédelem

2023.03.24. 11:19

Fákat ültettek a környezettudatosság jegyében a Miskolci Egyetemen

Az előző év karácsonyán ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfákat ültették ki pénteken a Miskolci Egyetem főépületének parkjába.

PN

Tíz fenyőfa díszíti majd az egyetem parkját

Fotó: Ádám János

A fenntarthatóság jegyében 10 darab fenyőfát ültettek péntek reggel az egyetemen a főépület előtti parkrészbe.

Az előző év adventi időszakában a Miskolci Egyetem gyűjtéssel segítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív munkáját, emellett pedig egy kis karácsonyfa kiállítással is készültek az ünnepekre. Ezek a fenyők túlélték a telet, és mostantól a campus parkját díszítik majd.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a helyszínen elmondta, a campus 90 hektáros területén próbálnak minél több zöld területet megőrizni, zöldíteni és az egyetemen történő fejlesztések során is próbálják előtérbe helyezni a környezettudatos megoldásokat.

A fák ültetésében segített Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, éppen az egyetemre érkező Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, Ligetvári Éva, a Miskolci Egyetem Hallgatói Szolgáltatások Osztályának osztályvezetője, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Üzemeltetési Osztályának osztályvezetője, dr. Szemán Ákos, a Tiszáninneni Református Egyházkerület presbiteri főjegyzője és Tóth-Simon Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karitatív referense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában