Miskolcra érkezik

2023.03.06. 07:00

Ismerik az Életrevalók című francia filmet? Színdarab készült belőle

A 2011-ben készült Életrevalók című film megtörtént eseményt dolgoz föl.

Jelenet a filmből, amely 2011-ben több díjat is elnyert, és Franciaország legnézettebb filmje lett az évben

Forrás: Intouchables

Ismerik az Életrevalók című francia filmet? A Művészetek Házában, Miskolcon megnézhetik a színpadi változatát is.  Március 14-én, kedden este 7-kor vendégszerepel Miskolcon a darab, amelyet Eric Toledano és Olivier Nakache filmje nyomán magyar színpadra írta Horgas Ádám. Philippe szerepében Hirtling István, Driss szerepében pedig Vadász Gábor látható. A megható történet egy különös pár – egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek az őszinte barátságáról, az előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól. 

A 2011-ben készült Életrevalók című film megtörtént eseményt dolgoz föl. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős baleset következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel az érzéssel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja Philippe az ápolójának a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában