Kilátó ReStart

2023.03.10. 07:06

Aki autóval készül az avasi kilátóhoz, kösse fel a gatyáját

Kellemetlenségekkel is jár bőven a március 13-án induló nagyszabású miskolci építkezés.

Szaniszló Bálint

Így lesz lezárva március 13-től az avasi kilátó körüli terület

Miskolc ikonikus épülete, az avasi kilátó és az azt körülvevő terület évtizedeken át egyre leromlottabb állapotban fogadta a miskolciakat és az oda érkező turistákat. Az idén 60 éves tévétornyot azonban méltóképp ünnepelheti Miskolc, hiszen elindult a Kilátó ReStart program, azaz az épület felújítása.

Körbekerítik 

Az Épkar Zrt. által elvégzendő munkálatok március 13-án, hétfőn tevőlegesen is elkezdődnek, ezért aznap hajnaltól elkerítik a tévétorony körüli területet. A lezárás érinti a kilátó közvetlen környezetét, a mellette lévő parkolót és a Mendikás dűlő egy, a kilátóhoz közel eső szakaszát.

A tavaly felújított és átadott Horváth-tető a Bormúzeum felőli lépcsősoron keresztül gyalogosan megközelíthető, illetve a Mendikás dűlő egy részén is lehet parkolni, és némi kerülővel, a füves területen eljutni a játszó- és szabadidőparkba. 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata fokozott óvatosságot kér az arra közlekedőktől, és azt, hogy figyeljenek arra, hogy a lekerített részek munkaterületnek számítanak.  

TOP-os pályázat 

Mint a Boon.hu megírta egy 444 millió forintos TOP-os forrásnak köszönhetően újulhat meg az avasi kilátó, a tévétorony környezetének és a környező sétányoknak a megújítására pedig több mint 160 millió forintot fordíthat a város.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában