Retró

2023.03.29. 17:00

A háztáji sebészetben a kisbalta volt a szike

Húsz éve egy nagyon különleges történetről számolt be az Észak-Magyaroraszág, a cikk a lap 2003. március 29-i számában jelent meg.

A „műtét” miatt főorvos úrnak szólították a nyugdíjas bányászt

Fotó: shutterstock

Baltával vetett véget a fájdalmának a nyugdíjas bányász – az esetet húsz éve, 2003. március 29-i számában ismertette az Észak-Magyarország, már az elején jelezve: senkinek nem ajánlja ezt a módszert. Az akkor 71 éves csokvaományi férfi akkor fordult először az orvoshoz, amikor a bal lábán fájni kezdett a kisujja. A kapott kenőcs nem javított a helyzeten, ezért Ózdra utazott a bőrgyógyászatra. Az újabb kenőcs sem segített. Majd a megyei kórházban kapott kenőcs sem. „Úgy éreztem, tűrőképességem határához érkeztem, és elkeseredésemben döntöttem el, hogy megoldom a helyzetemet. Vettem a kisbaltát, szilvóriummal érzéstelenítettem egy kicsit, majd egyetlen csapással levágtam a lábujjamat. Utána kidobtam a macskának, de annak sem kellett. Megkönnyebbültem, kihívtuk a mentőt, és az ózdi kórházban ellátták a sebet. Azóta néhányan tréfásan főorvos úrnak szólítanak, pedig másnak nem vállalok ilyen műtétet” – mesélte az esetet a megyei lapban a férfi, arra panaszkodva: a másik lábán is fáj a kis lábujja. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában