Egyeztetés

2023.02.02. 13:24

Összehangolná Edelény, Sajószentpéter és Szendrő az ügyeleti ellátást

Közgyűlési felhatalmazással tárgyal Molnár Oszkár a két másik város polgármesterével.

ÉM

Az edelényi ügyelet váróterme

Forrás: Edelény PH

Rendkívüli ülést tartott Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testülete január 31-én. A városháza dísztermében tartott ülésen tíz napirendi pont került a képviselők elé nyílt és egy zárt ülésen. A grémium tárgyalta többek között a helyi iparűzési adóról, illetve a vásárok és piacok rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, de ingatlanok értékesítése és a központi orvosi ügyeleti ellátás is napirendre került.

Utóbbi, vagyis az orvosi ügyeleti ellátás kapcsán az indokolta az előterjesztést, hogy az Edelényben az ellátásra erre az évre szerződött Emergency Service Kft. egy ajánlatcsomaggal állt elő Edelény mellett a szintén az ellátási területéhez tartozó Szendrőn és Sajószentpéteren is. Ennek lényege, hogy a NEAK finanszírozáson felül fizetendő önkormányzati költségek csökkennek, ha a három városban összehangolják az ügyeleti ellátást.

Meglátása és információi szerint nem fogja lényegében megváltoztatni az edelényi orvosi ügyelet működését az ügyeleti rendszer kormányzati átalakítása – adott tájékoztatást Molnár Oszkár polgármester a képviselő-testület idei első ülésén.

Az orvosi ügyeletet ellátó Emergency Service Kft. a jövőre vonatkozóan a Sajószentpéterrel, illetve a Sajószentpéterrel és Szendrővel közös működtetésre tett javaslatot. Mindkét alternatíva szerint Edelényben 1 orvos, 1 ápoló és 1 sofőr állna szolgálatban az ügyeleti időszak alatt, míg a másik két településen 1-1 mentőtiszt.

A két város polgármesterével és a kft. ügyvezetőjével egy hét múlva tárgyal majd a javaslatokról Molnár Oszkár polgármester a képviselő-testület felhatalmazásával, tájékoztatott az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában