Jól jött. Volna

2023.02.17. 16:30

Hiányolják a Salkaházi pénzt

A tavaly megvont összeget, amelyet a program biztosított a miskolci nyugdíjasok számára, a Fidesz-KDNP visszaállítaná.

ÉM

A miskolci nyugdíjasok a Salkaházi programnak köszönhetően kulturális eseményekre is eljuthattak. A képen: jelenet a Tesla című musicalből

Fotó: MW

Eldőlt a miskolci közgyűlés korábbi ülésén, hogy a városvezető Velünk a Város frakció tagjainak igen szavazatával, hogy 2022-ben – mint fogalmaznak – forrás hiányában nem fizetik ki a Salkaházi Sára Programmal járó pénzbeni juttatást – személyenként 13 ezer forintot – a város nyugdíjasainak. 

A miskolci alapítású program, működésének ideje alatt, a nyugdíjas generációk közösségért végzett munkáját és szorgalmát ismerte el. Ez évente egyszeri készpénz támogatás kifizetését, év közben pedig folyamatos, ingyenes kulturális programok biztosítását jelentette. 

Ugyan még Veres Pál a 2019-es kampányban a Salkaházi program keretében kifizetett pénz évről-évre való 10 százalákos emelését ígérte, mára már nemhogy az emelt összeget, hanem a semmilyen pénzbeli járandóságot nem kapnak a miskolci szépkorúak. 

Dr. Kiss János a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője korábban bejelentette, hogy a 2024-es önkormányzati választások után – amennyiben a frakciószövetség győz – maradéktalanul visszaállítják a 2014-ben bevezetett programot.

Hiányolják

„Nyilván mindenkinek hiányzik a pénz ebben a helyzetben, főleg, amikor mindennek az ára felment” – nyilatkozta a boon.hu-nak Czél Judit, miskolci nyugdíjas. Hozzátette: megértőek, de szerinte célszerű lenne minél hamarabb visszavezetni, hiszen ezzel az összeggel minden évben számoltak. 

Hasonló véleményt fogalmazott meg nekünk a Szív Egyesület tagja, Vigh Lajosné. „Volt, aki adta és van, aki elvette. Persze megértő a generáció, de a kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak jól jött ez az összeg” – hangsúlyozta. Azt is elmondta, hogy büszkék voltak erre a programra, hiszen egyedülálló volt Miskolc történetében. „Határozottan emlékszem, hogy azt ígérték, hogy nem fogják eltörölni, sőt még növelni is fogják az összeget, de ebből nem teljesült semmi” – idézte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában