Szelektív hulladékgyűjtés

2023.02.01. 15:00

Díjazták az egyetem jó gyakorlatát

Elismerték a Miskolci Egyetem szelektív hulladékgyűjtő programját.

Jó gyakorlatként elismerő oklevéllel díjazták a Miskolci Egyetem szelektív hulladékgyűjtési programját, amely a Műszaki Földtudományi Kar és a MiReHu NKft. kísérleti projektjeként tavaly novemberben, az Európai Hulladékcsökkentési Hét idején indult.

A Hulladékcsökkentési Hetet szervező Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft. (ÉMI) székhelyén január 26-án adták át a 2022. évi akcióhéthez kapcsolódó elismeréseket. A díjakat Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkárától vehették át a szemléletformáló akciók megvalósítói, köztük a Miskolci  Egyetem is.

Az államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta: a körforgásos gazdaság sokkal több, mint újrahasznosítás, hiszen a keletkező hulladék egy másik vállalat számára alapanyagot, értéket jelent. „Így zárul a kör, és alakul át a lineáris gazdaság körforgásossá, nem pazarolva a rendelkezésre álló erőforrásokat” – mondta Raisz Anikó. A hulladékmennyiség és erőforrás-felhasználás csökkentése nemcsak a hulladékgyűjtés és -kezelés okos megszervezésének a kérdése, hanem a szemléletformálásé is - hangsúlyozta.

Lényegében ezt erősíti a Miskolci Egyetemen a MiReHu NKft.-vel együttműködésben elindított szelektív hulladékgyűjtési program is, amelynek sikerességében számítanak az egyetemi polgárság felelős, a környezetért elkötelezett együttműködésére. Fontos, hogy a mindennapok részévé, személyes üggyé váljon az újra felhasználható, hasznos anyagok visszagyűjtése.

A szelektív hulladékgyűjtők jelenleg az A/1-es, az A/3-as, illetve az E/5-ös épületekben találhatók, de idővel az egyetem valamennyi épületében megjelennek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában