Oktatás

2023.02.23. 11:30

Nagy megtiszteltetés érte a miskolci nemzetközi iskolát

Cambridge-i Tanártovábbképző Központtá is vált az Avalon Nemzetközi Iskola.

Az Avalon International School, azaz az Avalon Nemzetközi Iskola az általános iskolai, illetve a gimnáziumi évek megkezdésének biztosítása mellett már a tanári csapat magas színvonalú Cambridge PDQ kvalifikációt adó tanártovábbképző központjává is vált. 

Az iskola 2019 óta működik Miskolcon, az első Cambridge-i rendszerre épülő magániskola a vármegyeszékhelyen és térségében. Először óvodaként és általános iskolaként kezdte meg működését, és immár 2022 decemberében megszerezte az akkreditációt a gimnáziumi tanulmányok megkezdésének biztosítására is. A Cambridge-i oktatási módszer egyébként több, mint 150 éves múlttal rendelkezik, a Cambridge University-nek a tagja, illetve több mint 10 ezer testvériskola található a világ 160 országában.

Újabb elismerés

Az Avalon Nemzetközi Iskola most a diákok oktatása mellett egy újabb elismerésre és tanúsítványra tett szert, tudtuk meg Oláh Tündétől, a miskolci intézmény vezetőjétől. Több éves tapasztalattal rendelkező tanáraik, a Cambridge-i tanárok számára egy újabb tanár kvalifikációt jelentő képzést is biztosít mostantól az intézmény. Első lépésként saját oktatóinak teremti meg az iskola ezt a lehetőséget, amely itt helyben az iskola igazgatójának szakmai vezetésével és a Cambridge Assessment International Education vizsgáztatásával valósul meg.  

„Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy egy újabb mérföldkövet tudtunk letenni intézményünk életében, hiszen nagyon kevés Cambridge School kapja meg azt a lehetőséget, hogy PDQ (Professional Development Qualification) Tanártovábbképző központtá válhasson. Mi is nagyon sok energiát és tanulást fektettünk abba, hogy ezt a nagyszerű lehetőséget meg tudjuk tanárainknak teremteni, hogy itt helyben tovább tudják képezni magukat, a tanári minősítésnek az egyik legnevesebb fokozatát meg tudják szerezni, illetve hogy a legújabb pedagógiai, tanítási módszerekről mind elméleti, mind gyakorlati tudásukat fejleszteni tudják.  Nagyon örülünk, hogy tanárainknak a legújabb, a Cambridge University által végzett kutatásokon alapuló 2023-ban érvényes módszertani és gyakorlati tudást tudjuk átadni, és így a diákjaink számára is a Cambridge-i Iskolák közül a legjobb tanítási módszereket teremtjük meg" - fogalmazott Oláh Tünde.

„Célkitűzésünk, hogy a legjobb Cambridge-i iskolák közé kerüljünk, e célunk felé haladást a PDQ Közpottá válásunkkal még inkább felgyorsítottuk” - nyilatkozta Tóth Róbert, az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratórium elnöke.

Oláh Tünde és Tóth Róbert az iskolában
Oláh Tünde és Tóth Róbert az iskolában
Fotós: Ádám János

Az iskoláról és az oktatási programjáról bővebb információt az intézmény weboldalán olvashatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában