Nemzetközi matematika verseny

2021.12.17. 20:00

Országos elsők lettek a miskolci diákok

A miskolci Avalon Nemzetközi Iskola diákjai szorgalmasan oldották meg a feladatokat egy héten keresztül. Országos elsők lettek.

HE

Fotó: @rogoszfoto

Nemzetközi matematikaversenyt nyertek a miskolci Avalon Nemzetközi Iskola (AIS) diákjai.

 

A tehetséges tanulók ötvenhét ország fiataljaival mérték össze tudásukat a Mathletics online versenyen. A megméretésen hazai viszonylatban első helyezést értek el, az EU országain belül pedig hatodikok lettek. Az egyhetes versenyen az intézmény diákjai hétköznap és hétvégén is kitartóan, szorgalmasan és pontosan oldották meg a feladatokat. Ez volt a siker titka. Oláh Tündétől, az iskola igazgatójától megtudtuk, a Mathletics tulajdonképpen egy matematikai készségeket fejlesztő weboldal és applikáció. A gyerekek a tanév során ezen dolgoznak, és nagy előnye, hogy segítségével a pedagógusok differenciáltan tudnak kijelölni feladatokat. Így mindenki a saját szintjén tud dolgozni és fejlődni. A Mathletics minden tavasszal és ősszel meghirdeti versenyét. Már az előző fordulókban is sikeresen szerepelt az Avalon Nemzetközi Iskola, hisz tavasszal is országos elsők lettek, de ezúttal valóban ragyogó eredményt értek el a gyerekek.

 

Pontosan és gyorsan

 

– A világ bármelyik iskolája jelentkezhet a versenyre, nyilván azok, akik használják az applikációt és ismerik a programot. A küzdelem során nemcsak azt értékelték, hogy a gyerekeknek milyen a matematikai tudásuk, hanem azt is, hogy milyen gyorsan oldják meg a feladatokat. De az is sokat nyomott a latba, hogy mennyire szorgalmasan dolgoztak a program segítségével. A megméretés egyhetes volt, és a végső eredmény is a hét nap teljesítménye alapján született meg. Mi iskolaként neveztünk, tehát minden diákunk részt vett a versenyben. Egyelőre elsős, másodikos és harmadikos osztályunk van, az iskolánk felmenő rendszerben bővül, így minden évben egy újabb elsős évfolyamot indítunk. Jelenleg közel 80 gyermek tanul az intézményünkben, az iskolai és óvodai részlegeinken összesen. Az iskolás diákok a versenyen belül látták a saját eredményüket is, és nagy örömünkre sok egyéni kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulónk volt – fogalmazott az igazgató.

 

Hozzátette: a verseny rendkívül motiváló a gyerekek számára, már tavaly is lelkesek voltak, de az idén még nagyobb buzgalommal végezték a feladatokat.

 

– A matematika oktatása nálunk is hasonlóképpen folyik, mint más iskolákban, mi az oktatás módszertanában különbözünk leginkább. Különbségként említhető, hogy kis létszámú osztályaink vannak, amelyekben két pedagógus foglalkozik a gyerekekkel, valamint nagy hangsúlyt helyezünk diákjaink problémamegoldó képességének fejlesztésére. Azonban nemcsak feladatmegoldásra kérjük őket, hanem ők is írnak matematikai feladatokat egymás számára. Ezáltal magasabb szintű gondolkodásra ösztönözzük a diákjainkat, a pedagógusok pedig képet kapnak arról, hogy a gyerekek valóban megértették-e az összefüggéseket – tette hozzá Oláh Tünde.

 

Az Avalon Nemzetközi Iskola Magyarország első vidéki Cambridge International által akkreditált magániskolája.

 

(A borítóképen: A miskolci Avalon Nemzetközi Iskola)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában