Összetartás

2023.01.28. 16:00

Harminc versenyen indul

Vajthó Jenő a futball rovására döntött a teqball mellett, és nem bánta meg.

KT

A junior­válogatott hegyaljai, bodrogkeresztúri tagja 2018-ban ismerkedett meg a máig újnak mondható műfajjal, és egy év múlva már versenyen indult. Fejlődését minősíti, hogy meghívták a korosztályos legjobbak közé: havonta jár a budapesti összetartásokra, és több edzőtáborban is részt vesz.

Saját költségükön

– A Bodker Teq elnevezésű klubunkkal évente harminc eseményen szerepel – mondta felkészítő edzője, Major László, majd hozzátette: – Tanítványom tavaly versenyzett Párizsban, Marosvásárhelyen, Pozsonyban, Krakkóban. Utóbbin, a World Series világeseményen a felnőttek között bekerült a legjobb tizenhat közé, ellenfelei között kuvaiti, brazil, horvát, portugál és koszovói játékosok voltak. Társaival együtt heti három edzésre jár: számunkra rendezett körülményeket biztosít Rozgonyi István klubelnök, aki a község polgármestere.

A tréner megemlítette még, hogy minél több külföldi eseményre akarnak eljutni. Szkopje, Dubaj, Madrid és Podgorica szerepel úti céljaik között, míg itthon a debreceni és veszprémi bajnoki fordulókon indulnak. Saját költségükön versenyeznek, vagy adományokból és a pénzdíjaik felhasználásával teremtik elő kiadásaik fedezetét. 

Jó tudni

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet ívelt asztalon játszanak. A játékosok – a karok és a kezek kivételével – a test bármely részével hozzáérhetnek a játékban alkalmazott futball-labdához. Egyesben két, párosban négy játékos játszhatja.

Harmadik lett

Vajthó Jenő, a Bodrogkeresztúrért Sport Egyesület játékosa harmadik lett a 2022-es magyar teqballbajnokság juniorkategóriájában. A fővárosi díjátadón dr. Janó Márk, az országos szövetség elnöke köszöntötte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában