Cserepeznek

2022.12.04. 16:00

Új tető kerül a putnoki egészségházra

Megszüntetik a beázást, amivel korábban nagyon sokat bajlódtak Putnokon.

ME

Forrás: ME

Fontos közösségi intézménye Putnoknak a település középső részén található Egészségház. A több évtizede funkcionáló épületnél most gőzerővel dolgozik a kivitelező, a fennálló problémákra igyekeznek megnyugtató megoldást találni. A lapostetős szigetelés ugyanis már rendkívül rossz állapotban volt, a nagy esőzések során folyamatosan jelen volt a beázás. A korábbi tetőjavítási munkák nem hozták meg a várt eredményt, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy enyhe lejtésű magas tetőt építenek cserépfedéssel.

Látszik a munka

A fa tetőszerkezet már látható, az előttünk álló hetekben pedig az új, betoncserép fedés is elkészül - tette hozzá Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere. 

– Páraáteresztő fóliát és függő ereszcsatornát is építünk. Értelemszerűen a napelemek le és felszerelése is a fejlesztés részét képezi.

Az intézményben jelenleg háziorvosi rendelők, házi gyermekorvosi rendelők, és védőnői szolgálat működik, valamint az előbbiekben leírt egészségügyi alapellátás biztosításához szükséges és hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek. Az egészségügyi ellátás minőségét sok esetben zavarta a tető beázása. Több rendelőben problémát okozott a falak felázásából eredő penész, aminek egészségkárosító hatása van. Az épület falainak vizesedése az áramellátást is veszélyeztette.

Jól haladnak

– A háziorvosi alapellátás zavartalan működése különösen fontos a város számára - folytatta Tamás Barnabás. - Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő egészségügyi ellátás körülményeit, a beázásokat meg kellett szüntetni. A magas tető építésével ez a probléma megoldottá válik. Augusztusban írtuk alá a szerződést, amelyben hat hónapos időtartam szerepelt a munkálatok végrehajtására. Most úgy tűnik, hogy nem kell majd ennyi idő, hiszen jól halad a kivitelezés. A napokban ugyanis megkezdődik a cserepezés, ami nem zavarja a szolgáltatást, az Egészségházban ugyanis a fejlesztéstől függetlenül minden rendelés a megszokott ütemben zajlik.

Negyven millió

A fejlesztéshez a Belügyminisztérium 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, amit az önkormányzat bő 2 millió forint önerővel egészített ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában