Elismerés

2022.11.24. 19:00

Példamutató munka jutalma a megyei közgyűlés díja

A kimagasló tudományos munkát és a szociális dolgozók legjobbjait köszöntötték a megyeházán.

NHK

Fotó: Ádám János

Elismeréseket adott át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének csütörtöki ülésén, a megyeháza dísztermében Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely alelnök. 

Az önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díja azoknak a megyében élő és alkotó, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő tudósoknak, kutatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek, valamint közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek különösen a természet-, a társadalom-, a bölcsészet-, az alkalmazott-, a műszaki- és más tudományterületen kimagasló eredményt értek el. Az elismerést most Jálics Károly egyetemi oktatói kapta, akinek pályafutása 1965-ben kezdődött a Miskolci Egyetemen gyakornokként. 2016-tól címzetes egyetemi docensként végzi oktatói pályáját, amely sikeres pálya mögött nagyon sok tanulás és külföldi tapasztalat áll. Életpályáját sokszínű tudományos és közéleti tevékenység jellemezte és jellemzi. Több szervezetben volt elnökségi tag, számos előadást tartott és szakcikket készített. Szakértői tevékenysége alatt mintegy 3500 szakértői véleményt és tanúsítványt állított ki. Élete során számos kitüntetésben részesült. Mintegy 3 ezer hallgatót oktatott, akik közül rektor, rektorhelyettes, dékán, nagyvállalati vezető vagy cégtulajdonos egyaránt kikerült.

Bánné dr. Gál Boglárka és Jálics Károly a Vay Ábrahám Tudományos Díj kitüntetettje
Fotós: Ádám János

A Szociális Munkáért Díj kitüntetést kilencen vehették át. Ez az elismerés a megyében vagy a megye érdekében a szociális ágazatban dolgozó azon személyek és közösségek részére adományozható, akik sokat tettek a megye szociális ellátása területén, elhivatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal segítették a rászorulókat, kimagasló munkát végeztek, illetve kiemelkedő eredményeket értek el az egyéni gondoskodás, az intézményi ellátás és a szociális igazgatás területén.

A díjazottak: Bartók Tiborné. 1998-tól dolgozik az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény, azaz az ÉBISZI jogelőd szervezeteinél Putnokon, több éve szociális és mentálhigiénés csoportvezető.

Bárdos Tamás 2015-ben kezdte munkaviszonyát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Edelényi Otthonában, mentálhigiénés munkatársként. 

Csejoszki Szabolcs szerencsi görögkatolikus parókus, egyházmegyei karitász-igazgató folyamatosan a rászorulók rendelkezésére áll. A Miskolci Egyházmegyei karitász szervezetének és infrastruktúrájának bővítése mellett a megye területén bajba jutottak ellátását szívügyének tekinti, igyekszik minden segítséget megadni a rászorulóknak és a nehéz sorsúaknak.

Hornyákné Pecsenye Andrea 15 éve az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Boldogkőváraljai Otthonának dolgozója. 2020-tól a szervezeti egység vezető ápolója.

Kovács Miklós 1993 óta dolgozik a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézményben, Borsodivánkán. Eleinte kazánfűtőként, majd asztalos feladatokat is ellátva erősíti a műszaki csoportot. 

Prókainé Gyüre Katalin 2004-től dolgozik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ Nagybarcai Különleges Gyermekotthonának anya-gyermekotthon részlegén, gyermekfelügyelő munkakörben.

Sebe Attiláné 2004 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Sajószentpéteri Otthonának terápiás munkatársa. Földrajz szakos tanári, gyógypedagógiai asszisztens, gyermek és ifjúsági felügyelő, és szociális szakgondozó képesítésekkel rendelkezik. 

Szabó Árpádné 1985 óta dolgozik a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Hejőbábai Otthonában. 

Visegrádi Dóra tanító és gyógypedagógus diplomával rendelkezik, majd drámapedagógia végzettséget szerzett. 2015-től Girincsen a lakásotthonban kezdett tevékenykedni, mint fejlesztő pedagógus. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában