Megelőzés

2022.12.01. 20:30

Rendőr-roma fórumot tartottak Miskolcon

A lokális megoldások fontosságára helyezte a hangsúlyt a Miskolcon megtartott, rendőr-roma fórum.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. december 1-jén rendőr - roma egyeztető fórumot szervezett. 

A találkozón a rendőrségi szakembereken kívül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Roma Nemzetiségi önkormányzat elnöke Farkas László, illetve az önkormányzat tagja Lakatos Attila, valamint a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Lakatos Ernő jelent meg.

A főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport vezetőjeként Kucsinka Tamás r. alezredes közrendvédelmi és határrendészeti osztályvezető hozzászólásában többek között hangsúlyozta az egymás közötti kommunikáció fontosságát.

A célok változatlanok mindannyiunk közös érdeke a közbiztonság és az elért célok fenntartása.

A Kommunikációs és Megelőzési Osztály megbízott vezetője Simkó Imre r. alezredes, valamint Polyák Ferenc r. hadnagy főelőadó arra hívta fel a figyelmet, hogy a problémák objektív feltárásra van szükség, ahhoz, hogy a kívánt célok elérhetőek legyenek. A nevelés fontosságát hangsúlyozták és többek között kiemelték, hogy a bűnmegelőzés egyik legfontosabb színtere a család.

A kölcsönös kapcsolattartást a megelőzési szakemberek támogatják, ennek érdekében megyeszerte prevenciós programokat szerveznek - tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában