Ünnep

2022.12.24. 17:00

Hasznos információk az ünnepre! Boldog karácsonyt kívánunk!

A pénteki utolsó nekirugaszkodás, bevásárlás, ajándékválasztás – és persze munkanap után – szombatra minden lecsendesedett, és magunk is elcsendesedhetünk, hogy így készüljünk a szentestére. Ha a következő két napban mégis közlekednünk kell, vagy beszerezni valamit, akkor fogadják informatív összeállításunkat ehhez! Egyben a Borsod Online és az Észak-Magyarország minden munkatársa nevében kívánunk áldott, békés és boldog karácsonyt!

ÉM

Fotó: Kiss Annamarie

Pénteken lezárult az utolsó roham a karácsonyi ajándékok beszerzésére, napközben pedig már a legtöbben az ünnepi szenteste nyugodt családi előkészületeinek, a vacsorakészítésnek, fenyőfadíszítésnek adták át magukat.

Szerkesztőségünk munkatárai is családjuk körében ünnepelnek ezen a hétvégén, így a szokásos hírözön nálunk is lelassul kicsit, ami persze nem jelenti azt, hogy a legfontosabb információkat ne juttatnánk el olvasóinkhoz!

Most például következzenek hasznos információk az ünnepi hétvége kapcsán!

Nyitva tartások

A nagy üzletláncok üzletei december 24-én a szokott időben nyitottak, de 12 órakor egységesen bezártak. December 25-én és 26-án zárva tartanak. Kis üzletek, illetve a benzinkutakon lévő boltok egyéni nyitvatartás mellett üzemelhetnek.

A gyógyszertárak nagy része nem nyitott ki szombaton, jó részük pedig szintén csak déli 12 óráig volt nyitva. Miskolcon három gyógyszertár 19 óráig, kettő 20 óráig és kettő 22 óráig tart még nyitva, szombaton, majd utóbbi kettő ügyeletet tart, bővebb információ itt!

Közlekedési és bérletpénztári információk Miskolcon

December 25-én és 26-án vasárnapi menetrend szerint közlekednek a villamosok – így az Adventi Villamos is – és az autóbuszok, kivéve az ingyenes áruházi, a 24-es és a 44-es járatokat, amelyek nem közlekednek. Karácsonykor a 3-as, a 7-es és a 21-es autóbuszok nem érinti az áruházakat, illetve ezen a két ünnepnapon az alábbi változások lesznek a 35G-s és 43-as autóbuszokon.

43-as autóbusz

A Búza tér végállomásról 5:11-kor és 6:11-kor, valamint a Déli Ipari Park végállomásról 6:15-kor és 6:40-kor induló járata nem közlekedik.

35G-s autóbusz

A Szondi György utca végállomásról 9:40-kor, valamint az Avas kilátó végállomásról 15:10-kor induló járata nem közlekedik.

3-as autóbusz

A Búza tér végállomásról induló járatok nem érintik Auchan Dél (Pesti út) megállóhelyet, helyette Szirma végállomáson várakoznak.

A jegy-és bérlet pénztárak ünnepi nyitva tartásáról bővebben az alábbi linken tájékozódhat:
https://mvkzrt.hu/berletpenztarak
A Mobiljegy alkalmazás segítségével, valamint a jegy-és bérletautomaták használatával, a nap 24 órájában van lehetőség jegyet és bérletet vásárolni, a pénztárak nyitva tartásától függetlenül.
https://www.mvkzrt.hu/automata
https://www.mvkzrt.hu/mobiljegy

Távolsági közlekedés

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok - MÁV-Start, Volánbusz, MÁV-HÉV - az ünnepekhez igazították járataik közlekedési rendjét - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A közlemény szerint a MÁV-Start vonatai december 24-én a szombatra, december 25-én az ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek majd.

Mint írták, a MÁV-Start a december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban a frekventált napokon az InterCityk esetében az IC+ 1. osztályú és bisztrókocsi mellé a legforgalmasabb vonatokhoz még egy 1. osztályú kocsit kapcsol, továbbá a 2. osztályú vonatrészeket is megerősítik, járatonként 1-5 többlet kocsival közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok. December 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok. Karácsonytól Újévig számos járat nem közlekedik.

Parkolás

Az ünnepek alatti, miskolci parkolási információkról itt írtunk bővebben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában