Közgyűlés

2022.12.15. 10:55

Háromszáz százalékos emelkedés egyes házasságkötési szolgáltatásban Miskolcon

A miskolci önkormányzat elkerülhetetlennek tartja a díjak emelését, melyek az elmúlt két évben változatlanok voltak.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

7. Javaslat az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és a többletszolgáltatásért fizetendő díj mértékéről szóló 20/2019. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosítására.

A házasságkötések során egyre nagyobb az igény különleges szolgáltatásokra - hivatali időn túl, vagy külső helyszínen -, ezek díjfizetésre kötelezett szolgáltatások. Ezek emelkednek most több esetben 300 százalékkal. A miskolciak 50 százalékos díjkedvezményt kapnak.

Dr. Kovács László, KDNP: Nem derül ki, hogy törvény írja elő, hogy díjtalan a szolgáltatás a hivatali helyiségben, hivatali időben történő házasságkötés.

Kozma Istvánné, Fidesz: Örömünkre szolgál, hogy egyre több fiatal köt házasságot. A díjak drasztikus emelése sújtja a házasságot kötni akaró fiatalokat.

Szopkó Tibor alpolgármester: Az 50 százalékos kedvezmény továbbra is rendelkezésre áll.

Dr. Kovács László, KDNP: Ha ez egyik fél miskolci, a másik nem, hogy számolandó az 50 százalék?

Dr. Szabó András osztályvezető: Az ingyenességet jogszabály írja elő a hivatal számára hivatali időben. A pénzes szolgáltatásokat mindenki a pénztárcája függvényében választhatja ki. Az 50 százalékos kedvezmény csak akkor él, ha mindkét fél miskolci lakos. A díjtételeket az elmúlt két évben nem emeltük, most elkerülhetetlen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában