Támogatás

2022.12.17. 07:01

Év végi juttatást kapnak a barcikai önkormányzati dolgozók

Rezsitámogatással segíti a nyolcszáz önkormányzati munkatárs családját Kazincbarcika.

DA

Kazincbarcika város egyik legnagyobb munkáltatója az önkormányzat. Körülbelül 800-an dolgoznak az önkormányzatnál vagy annak cégeinél, intézményeinél. Nekik nehezebb a helyzetük a piaci szereplők foglalkoztatottjaihoz képest, hiszen az önkormányzati rendszerben alacsonyabbak a jövedelmek a versenyszférában tapasztalható bérekhez képest - írja honlapján a város.

- Kazincbarcika Önkormányzatának Képviselő-testülete Szitka Péter polgármester javaslatára december 15-i ülésén úgy döntött, hogy számukra év végi juttatást ad. Ezt rezsitámogatás formájában fogják megkapni, figyelembe véve az egyre nagyobb méreteket öltő drágulást, amely mára az élelmiszereket, gyógyszereket, üzemanyagokat, közüzemi díjakat is magában foglalja, így összességében elérte a megélhetést.

A támogatást még a decemberben megkapják a Polgármesteri Hivatalban és a város cégeinél, intézményeinél dolgozó munkatársak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában