Tárgyalnak

2022.12.06. 20:00

Ennyibe kerülne Miskolcnak a bezárt posták újranyitása

Veres Pál polgármester a Magyar Posta Zrt. illetékes vezetőivel egyeztetett a lehetőségekről.

Szaniszló Bálint

Miskolcon az energiaválság miatti takarékosság jegyében kilenc postahivatalt is bezárt a Magyar Posta Zrt. Csöbör Katalin miskolci fideszes országgyűlési képviselő november elején a kérdésben egyeztetést folytatott Fónagy Jánossal, a gazdaságfejlesztési miniszter miniszterhelyettesével. 

A miniszterhelyettes elmondta, hogy az elhibázott brüsszeli szankciók miatt jelentősen megnőtt a postahivatalok rezsiköltsége, a bezárásra ítélt postahivatalok ügyfélforgalma viszont elenyésző.  

A megbeszélésen az is kiderült, hogy ha az önkormányzat vállalja, hogy a működési kiadásokat közösen finanszírozza a Magyar Postával, akkor van esély a postafiókok megmentésére. Fónagy János azt kérte, hogy Miskolc polgármestere vegye fel a kapcsolatot ez ügyben a gazdaságfejlesztési miniszterrel.  

Veres Pál, Miskolc polgármestere még november közepén egyeztetett Fónagy Jánossal és azt az ígéretet kapta, hogy pár héten belül megkeresi a Magyar Posta Zrt. az újranyitás feltételeivel.

Százmilliós tétel 

A folytatásról Veres Pál Facebook oldalán számolt be december 6-ai dátummal. A következőket írja: "A megkeresés ma megtörtént. Szőllősi Bélával, a Magyar Posta Zrt. területi igazgatójával és Torkos László területi üzemeltetési osztályvezetővel tárgyaltunk a lehetőségekről. A feltételek ismertté váltak: a városnak szolgáltatási díjat kell fizetnie, ha újra szeretne nyittatni postahivatalokat. Ez a díj pedig a működési költség fele, azaz akár százmillió forint is lehet egy évre." 

"A város szűkös költségvetéséből nehéz lesz kigazdálkodni ezeket az összegeket, de a célunk, hogy minden miskolci számára elérhető közelségben legyen postahivatal, postai szolgáltatás" - fogalmazott a polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában