Ormosbánya

2022.12.07. 12:42

A vízkárok megelőzésére rendezik az Ormos-patak medrét

A most induló beruházás keretében Ormosbánya község a jövőbeli károk megelőzése érdekében a belterületet veszélyeztető Ormos-patak mederrendezését, rekonstrukcióját kívánja megvalósítani.

ÉM

A beruházást teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból nyert vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 212 millió forint. 

A vízkár problémák megoldása, csökkentése, valamint az életminőség és a települési környezet javítása, a "jó állapot" elérése érdekében szükséges a település belterületi vízelvezető rendszer fejlesztése. A fejlesztés keretében földmedrű árok korszerűsítése és új burkolt árok építése is történik. A projekt megvalósulása hosszú távon mentesíti a település lakosságát, vállalkozásait, közcélú infrastruktúráját és intézményeit az ár- és belvízkároktól. A teljes projekt megvalósulása 31 hónapot vesz igénybe.

Vízgadálkodási terv is kellett 

A projekt keretében az Ormos-patak medrét újítják fel. A rendezni kívánt teljes patakmeder szakasz a Petőfi téri közúti átjárótól a belterület északi határától a Kalos tanya bekötő útjáig tart. A projekt megvalósulása nagymértékben szolgálja a vízkárok megelőzését, mérséklését, hiszen az elmúlt évek csapadékos időjárásának következtében Ormosbánya település belterületén áthaladó Ormos-patak számos alkalommal veszélyeztette a környező ingatlanokat. Ennek megakadályozásához járul hozzá a jelenlegi projekt, melynek eleme az integrált települési vízgazdálkodási terv kidolgozása is. A településen a fejlesztés által megvédett lakosság száma 600 fő. Emellett a projekt fontos eleme a lakossági szemléletformálás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában