Mádi támogatók

2022.11.19. 18:07

Támogatásoknak köszönhető a tornacsomag

Nem csekély összeget, mintegy kétmillió forintot adtak össze mádi támogatók – közöttük Tatárka József polgármester – azzal a céllal, hogy a település általános iskolásait egységes tornacsomaggal ajándékozzák meg.

SFL

Mádi adománnyozók

Fotó: SFL

"Településünk iskolája rendkívül lelkes pedagógusokkal rendelkezik, nem véletlenül gyarapodik a diákok létszáma. Egynéhány éve százhét tanulónk volt, mára százharmincháromra nőtt a létszám, sokat fejlődött maga az iskola is külsejében és felszereltségében. Mindez köszönhető a településvezetés és a pedagógus kar jó együttműködésének, tovább a Szabó Árpád igazgató által vezetett Szerencsi Tankerületi Központnak, ahonnan rengeteg segítséget kapunk" – mondta Tatárka József, majd a tornacsomagok kapcsán megjegyezte, hogy nem igazán jó az, ha versengés észlelhető a diákok között a sportöltözetet illetően; az egyiknek ilyen tornacipője van, a másiknak meg olyan. Az egyik helyen tehetősebbek a szülők, a másik helyen kevésbé. Az egységes megjelenés erősíti a tanulók közötti összetartozást. Számosan – közöttük nagy múltú, nyugati város egyetemeinek hallgatói – viselnek különböző versenyeken, rendezvényeken iskolájukat fókuszba állító szerelést.

Egyre több az iskolás 

"Azt kell erősíteni a gyermekekben, ami összetartozik és nem azt, ami szétválaszt" – fogalmazott Tatárka József, aki elmondta még, hogy a létszámnövekedés nem csak az iskolára jellemző, de az óvodára is. Pár éve még csak hat nagycsoportosról szólt a fáma, most huszonhárom-huszonöt fővel indul az első osztály.
A csütörtöki eseményen mint példakép és mint támogató vett részt Juhász Péter extrémsportoló, a „mádi erősember,” továbbá Sinka Adrienn, Palombi Imre, Szűcs Ádám és Tatárka József, akik jelentős összeggel járultak hozzá az egyen-szereléshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában