Ezekre van szükség

2022.11.27. 07:00

Szeretne kutyáknak és macskáknak segíteni? Mondunk néhány hasznos tippet!

Az adományozás nem szemétlerakás. Mi - itt a Borsod Online-nál - erre is szeretnénk felhívni a figyelmet. Ugyanis nincs szükségük az állatokkal foglalkozóknak egy több tíz négyzetméteres szőnyegpadlóra, amikor egy törülköző is majdhogynem életet menthet.

PN

Tavaly az állatbarátok a MÁSA karácsonyfája alatt ajándékozhatták meg a menhely árva állatait

Fotó: Bujdos Tibor

Mint arról korábban írtunk, takarókat és kabátokat is kapott felajánlásként a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, de a hidegebb idő beköszöntével egyelőre nincs az a mennyiség, amit nem tudnak felhasználni.

- Minden adományt szívesen fogadunk, talán nem is kell mondani, hogy ebben a gazdasági környezetben az adományozók száma mostanra jelentős megcsappant – nyilatkozta a Borsod Online-nak Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke. - Sajnálattal vesszük észre, hogy hónapok óta valamilyen mennyiségben ugyan kapunk adományokat - ami a fertőtlenítéshez elengedhetetlenül szükséges a menhelyen -, de sajnos egyre többet kell vásárolnunk – tette hozzá.

A Másánál nemcsak élelemmel és menedékkel várják a négylábúakat, hanem orvosi ellátásukról is gondoskodnak, ezért eddig is nagy hasznát vették a fertőtlenítést segítő tárgyi adományoknak, hiszen azok árát nem a nagy összegű gyógykezelés, vagy az élelmiszer árából kellett elvenniük a havi büdzsé leosztásánál.

Ezekre van nagy szükség

- A téli időszakra szalmából van még egy kisebb tartalékunk, arra is mindig szükség van – mondta az elnök. - Emellett bármilyen fertőtlenítőszert szívesen fogadunk, ami fertőtlenítő felmosásra alkalmas. A legegyszerűbb a legjobb – fogalmazott Kisfalvi Nyina.

Törölköző és ágynemű is szintén gyakran kell a menhelyen. Ezeket a beteg állatok alá tudják tenni. - Az őszi-téli időszakban rengeteget használunk ezekből a kölykök alá, a kinti ketrecekben több rétegben is, a benti helyeken pedig takarókkal béleljük az elkülönítőket és a betegszobákban lakókat is - emelte ki az elnök. - A fűtésünket ugyanis maximálisan levettük, csak a beteg állatok részlegén magasabb egy kicsit a hőmérséklet. A műtét utáni felépülésben pedig elengedhetetlen, hogy ne fázzanak védenceink.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány havi szemétszámlája 400 ezer forint feletti összeg. Vagyis fontos lenne, hogy mindenki olyan dolgokat vigyen a menhelyre, ami valóban segítséget jelent, és nem a szemétben végzi.

Itt segíthet

A felajánlók a menhely elé kihelyezett raklapokra tehetik az adományokat a MÁSA számára, a Sajószigeti utca 23. szám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában