Tesztüzem

2022.11.08. 20:00

Már kint a tábla, utánajártunk mér-e a trafibox a Kiss Ernő utcán

Beszámoltunk már róla korábban, hogy egy fix sebességmérő készüléket helyeznek ki hamarosan Miskolcon a Kiss Ernő utcára. A hozzá szükséges állványos doboz – vagyis Trafibox -, már korábban elkészült.

HI

A tábla már kikerült

Fotó: Ádám János

A miskolci önkormányzat az Országos Rendőr-főkapitányság által koordinált programban vesz részt: javaslatot tettek a sebességmérő helyére, és előkészítették a helyét, míg magát a készüléket a rendőrség helyezi ki és üzemelteti.

A sebességmérő nagyon megmozgatta a miskolciak fantáziáját, folyamatosan fotózzák a dobozt, és nagy a találgatás, hogy mikortól fog rendszer szerint üzemelni a készülék, vagyis lehet számítani a büntetések érkezésére egy esetleges sebességtúllépés esetén. Ennek kapcsán néhány hete érdeklődtünk a rendőrségen, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy „Sebességmérő készülék Trafiboxba elhelyezéséhez, használatához többek között üzemeltetéssel kapcsolatos kérdések egyeztetése szükséges, üzembe helyezés előtt „Közúti Ellenőrzés Traffic Control” tábla kihelyezését kell kezdeményezni a közút kezelőjénél, amíg a tábla nincs kihelyezve, addig sebességmérés nem végezhető”.

Az elmúlt napokban azonban sokan kapták lencsevégre és osztották meg a közösségi oldalakon, hogy már kint van a rendőrség által emlegetett tábla, így minden bizonnyal elindult a sebességmérés is. Ezzel kapcsolatban érdeklődtünk a megyei rendőr-főkapitányságon, rákérdezve, hogy éles-e már a rendszer, kaphatnak-e büntető csekket, akik túllépik a megengedett sebességet a Kiss Ernő utcán, illetve folyamatosan, huszonnégy órában fog-e működni a készülék. 

A rendőrségi tájékoztatás szerint még csak tesztüzemben működik
Fotós: Ádám János

Kérdéseinkre szűkszavúan annyit válaszoltak, hogy jelenleg a sebességmérő tesztüzemben működik. Ez tehát – feltételezhetően – azt jelenti, hogy még nem büntetik a gyorshajtókat. Azt egyelőre nem közölték portálunkkal, hogy meddig tart a tesztüzem és mikortól lesz végleg élesítve a készülék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában