Közösen

2022.11.17. 07:30

Együttműködési megállapodást kötött a megyei kormányhivatal és a Tokaj-Hegyalja Egyetem

A Tokaj Wine Congress nemzetközi konferencia keretében együttműködés megállapodást kötött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Tokaj-Hegyalja Egyetem Sárospatakon. A megállapodás célja, hogy a két intézmény közötti eddigi együttműködés újabb szintet lépjen és minél sokrétűbben szolgálja a megyében élők érdekeit.

ÉM

Forrás: Tokaj-Hegyalja Egyetem

Dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén megye főispánja köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Tokaj-Hegyalját és a Bodrogközt közösen tehetjük naggyá. Ehhez komolyan kell vennünk az együttműködést, és felismernünk azt a kivételes lehetőséget, amely most megadatott.

„Biztos vagyok abban, hogy a megállapodás aláírásával fontos lépést tettünk a sokat emlegetett reneszánsz felé”, hangsúlyozta a főispán, aki kiemelte: a kormányhivatal ezért nem csupán formai, hanem valós tetteken alapuló partner kíván lenni – legyen szó borászati támogatásokról, infrastrukturális fejlesztésekről, vagy a borászati szakemberek képzéséről.

Dr. Horváth Ágnes, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora szerint a Tokaj-Hegyalja Egyetem megalakulása óta folyamatosan bővíti kapcsolatait annak érdekében, hogy társadalmi szerepvállalását kibővítse a Tokaji borvidéken túl Borsod, Gömör, Abaúj, és Zemplén teljes területére. Munkájában a szintézisre épít és az együttműködő felekkel közösen kívánja a térség kulturális, tudományos, turisztikai és gazdasági vonzerejét megerősíteni. A térség szellemi központjaként végzett munkában fontos partner a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, így az aláírt együttműködési megállapodás új területeket nyit meg a felsőoktatási intézmény számára - emelte ki a rektor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában