Elismert munka

2022.11.20. 09:30

A tisztességes munka becsületében hisz

A megyénkbeli forgalmi üzemvezető pályája összegzésének tekinti a Volánbusztól kapott kitüntetését.

DA

A MÁV-Volán-csoport, illetve a Volánbusz Zrt. nagyra értékeli munkavállalóinak kimagasló, megbízható munkavégzését, ezért minden évben kitünteti a legjobbakat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 4 fő csoportszintű, további 3 munkatárs pedig társasági szintű elismerésben részesült. A Volánbusz szolgálatáért kitüntetés arany fokozatát kapta Kocsis Tibor, Dél-Borsod forgalmi üzemének vezetője. 

– Nem számítottam a kitüntetésre, de nagy örömet okozott. Ez úton is köszönöm társaságunk illetékes vezetőinek a magas szintű elismerést. Talán nem tűnik dicsekvésnek, de büszkén mondhatom, hogy a Volánbusz minden korábbi szervezeti formájában részesültem már díjban, így a mostanival lett teljes a paletta a MÁV-Volán-csoporton belül – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kocsis Tibor forgalmi üzemvezető. 

Kedveli a kihívásokat 

A kitüntetés arany fokozatával elismert díjazottat felettesei folyamatosan segítették szakmai fejlődésében. 

– Gyermek- és ifjú koromban Szögligeten a szüleimtől a szorgalmas és tisztességes munka becsületét, az emberek tiszteletét, a folyamatos képzés szükségességét tanultam meg. Pályafutásom 1976-ban kezdődött autó-villamossági szerelőként a Volán 3. számú vállalatánál, Kazincbarcikán. A közlekedési felsőfokú tanulmányaim befejezése után 1982 és 1991 között Miskolcon, a Borsod Volánnál dolgoztam középvezetői munkakörökben, ami nagyon emlékezetes számomra. A Volán-társaságoknál bekövetkezett profiltisztítás időszakában, 1991-ben távoztam a cégtől, ahová 1999-ben tértem vissza. Közben 1997-ben megszereztem a szakközgazdász másoddiplomámat, ami nagy jelentőséggel bírt és aminek nagy hasznát vettem a későbbiekben. A további átalakulássokkal együtt járó kihívásoknak sikeresen meg tudtam felelni. Ezt azok a változatos közép- és felső vezetői szintű munkakörök is igazolják, amelyeket ez idő tájt töltöttem be a Volánbusz jogelőd társaságnál. Az aktuális vezetőim országosan elismert szakemberek voltak, akiktől mindig nagyon sokat tanultam – fejtette ki a díjazott. 

Felelősségteljes vezető 

Családja mindvégig támogatta az édesapát, hogy a munkájában is sikerrel ki tudjon bontakozni. 

– Jelenleg a Volánbusz Kelet Forgalmi Régiójában, Dél-Borsod forgalmi üzemét vezetem. A forgalmi szakterületen rendelkezésre álló erőforrások felméréséért, az elvégzendő feladatok végrehajtásának megtervezéséért, ellenőrzéséért, valamint az erőforrások hatékony felhasználásáért vagyok felelős. Szerencsés embernek mondhatom magam, mert a feleségem és a két – ma már felnőtt közgazdász – fiaim mindvégig biztosították számomra a nyugodt otthoni hátteret. Ez tette lehetővé az állandó koncentrálást a munkaköreimből adódó kihívásokra. Ezáltal azt is, hogy meg tudtam felelni a magas szintű munkahelyi elvárásoknak – osztotta meg a szakember. 

Készül nyugdíjas éveire 

Ma már Kocsis Tibor adja át magas szintű szakmai tudását a fiatalabbaknak. 

– A több mint három évtizedes „volános” vezetői múltam alatt sok fiatal, tehetséges és szorgalmas munkatársam volt. Arra törekedtem, hogy minél jobban, gyorsabban és hatékonyabban elősegítsem a szakmai fejlődésüket. Jó részük később vezető lett, többen jelenleg is meghatározó pozíciót töltenek be a Volánbusznál. Mivel 1958-ban születtem, így 2023 áprilisában érem el a 65 éves nyugdíjkorhatárt. Szeretnék élni a nyugdíjba vonulás lehetőségével. Arra törekszem, hogy szakmai életutamat megnyugtatóan és szakszerűen zárjam le a nyugdíjba vonulásig hátralévő időben – mondta a forgalmi üzemvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában