Szokni kell

2022.11.22. 14:00

A sofőröktől türelmet és körültekintést követelő változás Miskolc belvárosában (fotókkal, videóval)

Lezárták kedden a Rácz György és a Petőfi utca csomópontját.

ÉM

Fotó: Vajda János

Gyökeres változások léptek életbe kedden délelőtt a forgalmas miskolci csomópontban, a Dayka-átkötés építését is magába foglaló projekt kivitelezési munkái miatt.

A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták.

A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordult, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát

A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába.

A helyszínen lezárás kialakításának kezdetén az autósok rendszerint kikerülték az előírt haladási irány táblákat, de a behajtani tilos jelzések hatására kialakult az új forgalmi rend, melynek lényege, hogy a Petőfi utca mintegy 100 méteres szakaszán a Diósgyőr felé tartók a Dayka-hídon kanyarodhatnak ki a Hunyadi utcára, a belváros felé haladók pedig több lehetőség közül választva juthatnak át a csomóponton, így a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. 

A változással a buszközlekedés visszaállt az eredeti állapotra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában