CÖF

2022.10.26. 20:30

Személyes emlékekből született a könyv a kommunizmus üldözötteiről és áldozatairól (fotókkal)

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Könyvbemutatót és megemlékezést szervezett október 27-ére, csütörtökön délután 5 órára a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja, együttműködve az Életfa Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvánnyal, az Életműtárs Művészeti és Civilitikai Egyesülettel, a Versbarátok Körével. A rendezvénynek a Tudomány és Technika Háza ad otthont. A jelenlévők figyelmébe ajánlják a Kommunizmus üldözöttei és áldozatai című könyvet. Ez a CÖF Klub Miskolc tagjai által írt visszaemlékezések gyűjteménye: a saját családjukat ért kommunista üldöztetés történeteit dolgozzák fel a kötetben. 

Az 1950-es években tomboló kommunista terror volt a közvetlen kiváltója az október 23-án kitört népfelkelésnek, forradalomnak – írják a szervezők. A résztvevők ajándékba kapják a 218 oldalas kötetet. Az est keretében az 1956-os forradalomra emlékezik a Versbarátok Köre: dr. Hortai Rita és Kovács Éva, valamint a Dominó Duó: Mitró Noémi és Jancsurák István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában