Teljes lezárás!

2022.10.14. 17:31

Messze kerülje el szombaton ezeket a miskolci kereszteződéseket! (videókkal)

Szinte nincs olyan útja a miskolci belvárosnak, ahol ne végeznének a közúti forgalmat érintő munkákat ezekben a napokban.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Aszfaltozás miatt október 15-én, szombaton teljes egészében lezárják a Vörösmarty utca és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződését. A forgalomkorlátozás 6 és 19 óra között érvényes. Egy nappal korábban a közút egy forgalmi sávját zárták le, a közlekedés forgalomirányítás mellett egy sávon volt biztosított.  

Szombaton azonban az útkereszteződést minden irányban, a közút teljes szélességében lezárják. A lezárás azért vált szükségessé, mert az Y-híd beruhásához kapcsolódva elvégzik a kereszteződés aszfaltozását. Kerülni a Szilágyi Dezső és a Király utca felé lehet.

A forgalomkorlátozás miatt a menetrendszerűen közlekedő autóbuszok is terelőúton közlekednek.

Felbontották az utat 

Ugyancsak Miskolcon, a Dayka Gábor és a Hunyadi utca kereszteződésében a Mivíz Kft. ivóvízvezeték-javítási munkákat végez. Emiatt szükségessé vált a Hunyadi utca burkolatának 4-6 négyzetméteres területen történő bontása, és egy forgalmi sáv lezárása. Az ezzel kapcsolatos munkák október 13-án kezdődtek el. A forgalom az ivóvízvezeték javítása és az útburkolat helyreállítása után várhatóan november első felében állhat helyre. 

Ugyanezen a részen - a Dayka-átkötéshez kapcsolódó munkálatok miatt a Kálvin János utcán szűkült egy sávra a közlekedés, és a balra kanyarodás lehetősége is megszűnt egy időre.

Tilos a jobbra kanyarodás

Várhatóan október 22-ig a Dankó Pista utcáról a Corvin utca irányába megszűnt a jobbra kanyarodás lehetősége. A távhőszolgáltató cég szakemberei dolgoznak itt, éppen a Dankó Pista és a Corvin utca kereszteződésében, a jobbra kanyarodó sávban. A hibahely feltárását követően, a hibajavítási munkálatok idejére – mindezeken túl – a belváros keleti részében szünetel majd a fűtés- és használati melegvíz-szolgáltatás, ennek pontos időtartamáról a későbbiekben tud tájékoztatást adni a távhőszolgáltató.

Figyelni kell a Ruzsinszőlő felé 

Sok autós még mindig nem vette tudomásul, hogy pár nappal ezelőtt lezárták a Hideg sort a Csermőkei úttal összekötő Ruzsinszőlő közutat. A hivatalos közlés szerint a Miskolc-Egyetemváros - Diósgyőr Vasgyár Állomásköz 58+66 HM szelvényében lévő vasúti felüljárón rehabilitációs munkavégzés kezdődött. A hídboltozat felújítása miatt zárták le tehát a Ruzsinszőlő közutat, várhatóan november 10-éig. Ebben az időszakban nem lehet használni a Csermőkei út  és a Hideg sor közötti átkötő utat. 

Aki elfelejtkezett az egyébként előre beharangozott korlátozásról, az az Avasi lakótelepen keresztülautózva, a megszokottnál lényegesen hosszabb idő alatt juthat  el úticéljához. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában